Färjestads Marcus Nilsson jagar Malmös nykomling Pontus Netterberg under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad BK i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren /TT

Redhawks föll trots stark upphämtning

ISHOCKEY Malmö Redhawks föll med 5–6 hemma mot Färjestad i återstarten av SHL efter landslagsuppehållet. Ett tidigt underläge med 1-5 blev för tungt att hämta upp, men det var mycket nära att rödhökarna lyckats ta matchen till förlängning.

Snacka om kalldusch. Malmö Redhawks återstart i SHL efter landslagsuppehållet var inte ens 20 sekunder gammal när gästande Färjestad gjorde matchens första mål.
Fyra minuter senare var det dags igen. 0-2 och det såg ut att bli en svettig kväll för hemmalaget som så långt sett mycket segt ut.
Efter tio minuters spel åkte Kim Rosdahl på en rejäl propp mot huvudet och blev liggande (spelade inte mer den här kvällen). Färjestadspelaren åkte på fem minuter plus matchstraff för den förseelsen.
Spelet i numerärt överläge gav hemmalaget chansen att komma in i matchen igen och Frederik Storm styrde snyggt in ett inlägg från Konstantin Komarek till 1-2.
Redhawks fick fortsätta i överläge och kort senare klingade det till när pucken slog i ribban – men fler mål blev det inte i perioden.
Däremot fick rödhökarna inleda den andra perioden i numerärt underläge då målskytten Storm åkte på en tvåminutersutvisning i slutminuten av period ett.
Redhawks vann skotten i period ett med 12-9,
– Tycker ändå vi krigade oss tillbaka efter de första oturliga målen. Nu gäller det att fortsätta och försöka skapa mer även fem mot fem och vara mer aggressiva i forecheckingen, sa Konstantin Komarek i pausen.

Utvisningen blev kostsam då gästerna gjorde mål efter en minut av den andra perioden – och än värre var att 1-4 kom bara några sekunder efter att Storm fått komma in på isen igen.
Knappa tre minuter in på perioden kom dessutom 1-5 efter att ett piggt och rörligt Färjestad kört i kringlor runt stabbiga hemmabackar.
Ny uppförsbacke och en riktigt brant sådan.
Efter sju minuter spel av perioden fick Max Götrz vaket fram klubban och kunde styra in en välkommen reducering, 2-5. Det gav ett litet hopp eftersom halva matchen trots allt återstod.
Med knappa två minuter kvar av perioden fick hemmalaget en ny chans i power-play och med ett rykande skott från blå stänkte Carl-Johan Lerby in 3-5.
– Man kan inte gräva ner sig, Vi ska försöka skapa fler chanser och vända detta, sa Carl-Johan Lerby i pausen.
Det blev emellertid Färjestad som gjorde det första målet i slutperioden och 3-6 fick de flesta i arenan att misströsta.
Henrik Hetta och Carl-Johan Lerby gjorde emellertid sitt bästa för att hålla kvar rödhökarna i matchen genom att göra 4-6 och 5-6 och när Redhawks tog ut målvakten dryga minuten kvar var det ytterst nära en kvittering.
Uppförsbacken visade sig emellertid ha varit för brant och det blev inga fler mål i matchen som alltså slutade med förlust.