Åklagare Kristina Amilon i Malmö tar senast på onsdagen beslut om hon ska begära de fyra misstänkta gärningsmännen häktade för den råa misshandeln i Vellinge i lördagskväll. Foto: Emil Langvad/TT

Fyra misstänkta häktade för rå misshandel

VELLINGE Samtliga fyra som misstänks för att ha misshandlat en 17-åring med påkar och järnrör i Vellinge i helgen häktades på onsdagen vid Malmö tingsrätt.

– Jag menar att det finns en kollisionsfara. Sätts de på fri fot finns det en risk för att de kan förstöra utredningen genom att prata med varandra.
Det säger förundersökningsledare och kammaråklagare Kristina Amilon, som lämnade in en begäran om att samtliga misstänkta skulle häktas.

På onsdagens eftermiddag valde rätten inledningsvis att häkta de två 20-åringarna, bosatta i Vellinge kommun respektive Malmö stad, misstänkta för grov misshandel.
Det var i lördags vid klockan 20 som en 17-åring ska ha slagits ner med slagträ, hammare och järnrör vid fotbollsplan på Greviegatan i Vellinge.
Även en 18-åring från Malmö samt en 16-åring från Vellinge kommun häktades. Alla uppges vara ostraffade sedan tidigare.
– Min klient nekar helt till anklagelserna, det är allt jag kan säga i nuläget, säger en av försvarsadvokaterna Johan Lärnström som företräder 20-åringen från Vellinge.

17-åringen ska ha slagits blodig av de fyra misstänkta gärningsmännen, som både målsäganden samt ett jämnårigt vittne kände igen.
De fyra misstänkta greps och anhölls på söndagen och har sedan dess suttit anhållna i polisens förvar i Ystad.
– Att de ska ha använt tillhyggen bidrar till att jag anser att våldet är grövre. Samtliga förnekar brott men parallellt fortsätter utredningen, säger Kristina Amilon.

17-åringen ska ha ådragit sig allvarliga skador och fördes på lördagen med ambulans till sjukhus då han klagade på smärtor i rygg och revben samt kräktes blod.
Inom 14 dagar ska ett eventuellt åtal väckas alternativ måste åklagaren begära en omhäktning alternativt släppa de misstänkta fria.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

  • Nej (62%, 261 Röster)
  • Ja (38%, 160 Röster)

Antal röster: 421

Loading ... Loading ...