Hammarbys målvakt Anton Hellberg jublar efter en match mellan Hammarby och IFK Ystad i Eriksdalshallen. Foto: Janerik Henriksson/TT/arkiv

HK Malmö värvar ny målvakt

HANDBOLL HK Malmö har hittat ersättaren till målvakten Robin Paulsen Haug, som blir proffs i höst.

Anton Hellberg, 26 år, värvas från Hammarby IF, och han ansluter till truppen den förste juli på ett tvåårskontrakt.
Hellberg, som har IFK Skövde som moderklubb. säger så här i ett pressmeddelande om övergången:
– Jag har fått ett bra intryck av Malmö och deras verksamhet från flera håll, vilket motiverar en flytt. Det känns som ett bra steg i min karriär.
– Förändring är alltid lite jobbigt, men sett till hur jag har utvecklats både som handbollsspelare och människa sedan jag kom till Hammarby tror jag att jag kan ta ytterligare steg genom att gå till en toppklubb som Malmö med allt vad det innebär.
Tränaren Stian Tönnesen tror mycket på HKM-värvningen:
– Han har gjort det mycket bra i Hammarby. Trots att Anton fortfarande är relativt ung, så har han en stor erfarenhet av Handbollsligan. Anton är en spännande målvakt både på kort och lång sikt, menar Tönnesen.
Anton Hellberg, som kom till Hammarby 2016 från VästeråsIrsta, ser fram emot att utveckla sitt målvaktsspel ytterligare i sin nya klubbmiljö.
– Det finns goda förutsättningar att lägga den tid jag vill på handboll och annan träning i Malmö.
– Jag hoppas och tror att Malmö kommer fortsätta vara ett topplag och ser fram emot att slåss om de högsta placeringarna i tabellen, påpekar han.