Före detta MKB-anställd åtalas för mutbrott

En tidigare anställd vid Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, anklagas för att ha tagit emot mutor från ett byggbolag.
Mannens brottslighet ska ha kostat bolaget miljontals kronor.

Den tidigare MKB-anställde ska bland annat ha ändrat i protokoll i ett anbudsförfarande och på så sätt låtit byggföretaget vinna en upphandling värd drygt tre miljoner kronor. Han ska dessutom ha tagit emot en ombyggnad av sin egen fastighet värd 3,4 miljoner kornor, kostnader som lades till ett annat kommunalt byggprojekt.

Det var i samband med byggandet av sex LSS-lägenheter på Rosengård som mannen gick in och ändrade i anbudet så att byggföretaget fick uppdraget. Sedan ändrade han tillbaka till det ursprungliga priset. Mannen avskedades från sin anställning i samband med att det misstänkta mutbrottet uppdagades.

Dagens fråga

Påverkas du av tågstoppet i Hässleholm?

  • Nej (74%, 411 Röster)
  • Ja (26%, 145 Röster)

Antal röster: 556

Loading ... Loading ...

Webbkryss