Polis och räddningstjänst med dykare på plats vid Krusegatan i Malmö natten till tisdagen efter att en död person hittats i ett vattendrag utmed Södra Stambanan. Enligt polisens hemsida bedöms kroppen legat i vattnet en längre tid och brott kan inte uteslutas. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Död person hittad i vattendrag

Malmö Vid halv tolvtiden natten till tisdagen hittade banarbetare en livlös man i Sege å.
Polisen kunde snabbt identifiera honom som en man i 50-årsåldern som varit försvunnen sedan i november i fjor. Nu har en utredning om mord upprättats.

– Det har funnits en anmälan om människorov. Kroppen är förd till Rättsmedicinalverket i Lund för obduktion. Dödsorsaken är okänd i nuläget, säger en utredare på grova brott vid Malmöpolisen som vill vara anonym av hänsyn till sin tjänst.
– Det var två arbetare på banvallen som hittade något som låg i vattendraget. När de upptäckte att det var en människa larmade de 112, säger utredaren.
Den avlidne mannen har varit anmäld försvunnen sedan den 1 december i fjor. Den 10 december upprättades en anmälan om människorov, då mannen fortfarande inte gått att finna.

Mannen hade kopplingar till ett mc-gäng, och hade ett hot mot sig efter att ha fallit i onåd. Han hade skyddad identitet efter att hans familj utsatts för ett sprängdåd i deras bostad i Hofterup för tio år sedan.
Efter att mannen varit anmäld försvunnen i tio dagar, och efter samtal med anhöriga, så misstänkte polisen att han inte försvunnit frivilligt.
– Vi upprättade en anmälan om människorov. Sedan dess har förundersökningen letts av åklagare, säger utredaren.

Senast mannen sågs vid liv var den 24 november i fjor. Då hade först en bekant vittnat om att hon haft kontakt med honom. Samma dag fångades han av en övervakningskamera vid ett förrådshotell på Lundavägen dit han tagit sig på cykel. Mannen hyrde ett förråd i fastigheten.
– Han har samma kläder på sig på bilderna som han hade när han hittades, säger utredaren.

Mannen hade legat en längre tid i vattnet när banarbetarna hittade honom. Kroppen låg inte dold, men platsen är relativt svårtillgänglig. Det går inte att köra dit med bil, men det är möjligt att ta sig dit per cykel.
Förutom kläderna kunde mannen identifieras med hjälp av id-handlingar han hade på sig, ett halsband och tatueringar.

Polisens första steg i utredningen är nu att få reda på dödsorsaken. Först när den är fastställd vet polisen om det rör sig om ett mord, en olyckshändelse eller sjukdom.
– Det fanns inget synligt yttre våld. Kroppen hade legat i vattnet ett tag. Vatten kan förstöra kroppen snabbt, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.
Det finns i nuläget ingen person som är misstänkt för delaktighet i mannens försvinnande. Anhöriga har underrättats.

Dagens fråga

Påverkas du av tågstoppet i Hässleholm?

  • Nej (74%, 411 Röster)
  • Ja (26%, 145 Röster)

Antal röster: 556

Loading ... Loading ...

Webbkryss