Lotta Engberg. Foto: TT
Shirley Clamp. Foto: TT
Martin Almgren. Foto: TT

De spelar i Öveds eke på midsommar

Öved Lotta Engberg, Shirley Clamp, Idolvinnaren Martin Almgren och dansbandet Othellos kommer till årets midsommarfirande i Öveds eke.
– Det känns som en riktigt bra blandning, säger Jan-Axel Åkerblom, en av dem som ansvarar för arrangemanget.

Det blir i stort sett som det brukar. Stången kläs på midsommarafton och Micke Palm leder dansen. På kvällen uppträder dansbandet Voize från Malmö.
Midsommardagens show gästas i år av Lotta Engberg, Shirley Clamp och Idolvinnaren Martin Almgren.
– Det är ett bra gäng som lockar olika åldrar och de har ju fantastiska röster allihopa. Dessutom har de inte spelat så mycket här nere så det känns roligt för oss, säger Jan-Axel Åkerblom från Sjöbo som håller i firandet med Wollsjö AIF sedan 2015.

Han avslöjar att det inte är alla artister som vill boka upp sig flera månader i förväg, särskilt inte före Melodifestivalen.
– Lotta har vi tänkt på ett tag och vi lyckades boka henne redan i oktober. Hon ville gärna komma hit eftersom hon har hört Hasse Andersson prata mycket gott om Öveds eke.

Just att de har fått ett gott rykte tror Jan-Axel Åkerblom bidrar till att de lyckas boka så stora artister.
– Vi försöker ta hand om dem så gott vi kan. De som inte ordnar boende själva eller åker hem bor fint på Bjärsjölagårds slott. Sedan att vi i alla år har haft en publik på flera tusen och den fantastiskt vackra miljön bidrar säkert mycket också.
Artisterna backas upp av ett husband som i år är Niclas Brandt Band.
– Niclas har varit på Eket förr eftersom han är kapellmästare i Hasse Kvinnaböske Band. Han har också spelat med både Lotta och Shirley tidigare samt en rad andra stora artister som Lill-Babs, Lasse Holm och Magnus Carlsson.
På midsommardagen blir det också gammeldans till Sweedz och dans runt stången. På kvällen uppträder dansbandet Othellos för tredje året och avslutar alltihopa gör Ystads rockorkester.

Dagens fråga

Brukar du titta på Mästarnas mästare?

Loading ... Loading ...

Webbkryss