Latinskolan var en av de många byggnader som fick tagen GOAT sprejad på fasaden. Foto: Stefan Persson

Skejtare med ”utmärkande” byxor greps

Malmö Efter att flera vittnen ringt polisen om en man på skateboard som klottrat på olika fasader greps en 27-årig man vid lunchtid på söndagen.
Mannen misstänks ha hunnit klottra på ett 15-tal fasader innan han greps.

– Beskrivningen var på en ung man på skateboard med utmärkande byxor, jacka och keps, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.
Innan mannen greps på bar gärning på Norra Sorgenfri hade han hunnit klottra taggen GOAT på ett 15-tal fasader runt om i stan. Det står för Greatest Of All Time, den störste av alla tider.

Efter gripandet hittades taggen sprejad i rött eller blått på husfasader på bland annat Latinskolan, på stadionområdet och enda borta på Per Albin Hanssons väg.
Flera polispatruller var inblandade i jakten på skateboardåkaren. Till slut var det en polisman som hade en ledig dag som såg 27-åringen, och kunde lotsa sina kollegor till Norra Sorgenfri där han greps.

Mannen anhölls senare på söndagskvällen misstänkt för grov skadegörelse, en rubricering som nedgraderades till skadegörelse av normalgraden under måndagen.
– Det är beloppsgränsen som avgör, vad fastighetsägarna har för ersättningsanspråk, säger kammaråklagare Victoria Ingered.
Vad saneringskostnaden för klottret landar på finns det ännu inga siffror på.

27-åringen förhördes med försvarare under måndagseftermiddagen. Sedan ska Victoria Ingered ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.
– Fängelse ingår i straffskalan för skadegörelse av normalgraden, men det är inte alltid det blir på fängelsenivå, säger Victoria Ingered om den straffpåföljd som väntar 27-åringen om han döms.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...