Malmös Erdal Rakip . Foto: Björn Lindgren / TT

Rakip tillbaka till Malmö

Nu är det officiellt. Mittfältaren Erdal Rakip har skrivit på kontrakt med sin moderklubb fram till 2022.

Det har pratats om det ett tag men nu är det klart att Erdal Rakip kommer tillbaka till Malmö FF, klubben i vars fotbolsskola han började redan som femåring.

2017 var Rakip med och tog MFF:s 20:e SM-guld. Efter den säsongen har han tillhört Benfica, där han delvis varit utlånad till Crystal Palace. Han har också hunnit med sex U21-landskamper för Sverige. Men från och med idag är han tillbaka i MFF.

– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om. Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Det var ingen tvekan, säger han i ett pressmeddelande.
– Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte att det kommer att ta särskilt lång tid.

Rakip har skrivit på fram till 2022.
– Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen, säger sportchef Daniel Andersson.
– Även om han fått bra träning under tiden utomlands behöver han spela matcher för att komma in i det igen. Men med den målmedvetenheten han har så kommer han snart vara med och konkurrera på riktigt.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...