Malmö vill stå värd för konferens om Förintelsen

MALMÖ Malmö stad vill stå värd för ny internationell konferens för hågkomst av Förintelsen.

Konferensen ska hållas 2020.
Nu hoppas politikerna i Malmö stad stå värd för arrangemanget och ska skriva till regeringen och Stefan Löfven för att anmäla sitt intresse,
Politikerna pekar på Malmös långa tradition att välkomna människor som befinner sig på flykt, till exempel de danska judar som flydde över Sundet under andra världskriget och något senare även judiska flyktingar från koncentrationsläger.

”Malmös långsiktiga arbete för att alla ska kunna leva i staden som jämlikar bygger på ett brett engagemang för att bekämpa främlingsfientlighet och alla former av rasism” skriver politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott i ett pressmeddelande.

–Alla ska kunna leva trygga liv oavsett tro, läggning eller utseende. Jag välkomnar regeringens initiativ för att utbyta erfarenheter och hitta fler sätt att förebygga och motarbeta antisemitism. Malmö vill spela en central roll i detta viktiga arbete, kommenterar Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Malmös judiska församling ställer sig också bakom Malmös önskan om att få stå värd för den internationella konferensen. SkD

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

  • Nej (87%, 563 Röster)
  • Ja (13%, 83 Röster)

Antal röster: 646

Loading ... Loading ...

Webbkryss