Polis kallades till Vellinge klockan 20 på lördagskvällen och mötte en blödande 17-åring som fick föras till sjukhus med ambulans.

17-åring nedslagen med järnrör och hammare

VELLINGE Utrustade med järnrör, hammare och träpåk ska fyra unga män ha slagit ner en 17-årig Vellingebo på lördagskvällen.
Samtliga misstänkt sitter nu anhållna misstänkta för grov misshandel.

– Det är helt ofattbart hur de här killarna kunnat begå en sådan här misshandel. Enligt polispatrullen på plats var han illa där an, killen kunde ju dött på plats.
Det säger Vellinges kommunpolis Jörgen Sjåstad som nu tillsammans med kollegorna tar sig an det synnerligen råa överfallet på en 17-åring från Vellinge i lördags kväll.
Enligt polisen ska misshandeln ha skett i anslutning till en fotbollsplan vid Greviegatan i Vellinge, men vad som föranlett det hela är oklart.

Det var klockan 20 som polispatruller larmades till Vellinge efter att en 17-åring misshandlats med påkar, hammare och järnrör av fyra unga män mellan 16 och 20 år.
Enligt polisen ska de ha slagit 17-åringen i både huvudet och på kroppen med tillhyggena de hade med sig.
– Målsäganden var rejält misshandlad och blödde i ansiktet, kräktes blod och klagade på smärtor i både rygg och revben, berättar Jörgen Sjåstad.

Ett jämnårigt vittne tillsammans med den misshandlade 17-åringen kände dock igen samtliga fyra misstänkta gärningsmän som alla enligt Jörgen Sjåstad ”har stark anknytning till Vellinge”.
– Det här är inga busar som kommit in från Malmö och gjort det här, det finns en tydlig anknytning. Men ingen av de misstänkta är sedan tidigare straffade för något sådan här, säger Jörgen Sjåstad.
De fyra misstänkta greps senare av polis på annan plats och alla sitter nu anhållna av åklagare misstänkta för den grova misshandeln.
– Nu får förhören löpa på och om de häktas kan jag inte säga. De är ju unga och ostraffade i det här sammanhanget, men samtidigt rör det sig om en väldigt rå misshandel, säger Jörgen Sjåstad.

Dagens fråga

Påsk och deckare hör ihop tycker norrmännen. Ska du läsa någon krimroman i helgen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev