Foto: Senad Honic
Foto: Senad Honic

Hemmajubel i Malmö Open

PARAHOCKEY Det blev stort hemmajubel i Malmö Open.
– Jag kände mig trygg, säger veteranen Niklas Ingvarsson, som satte den avgörande straffen, och såg till att FIFH Sledgehammers vann för första gången sedan 2002.

Malmös kälkhockeylag har annars haft det förtvivlat svårt att ta hem bucklan i Malmö Isstadion sedan dess. Tre finalförluster har det blivit, men nu bröts till slut trenden.
Segersiffrorna i finalen mot Vålerengen skrevs till 4–3 efter straffar.
– Skönt att få vinna efter så många försök, säger FIFH:s landslagsveteran Niklas Ingvarsson, som fanns med i laget även vid den förra segern.

Vad är det som gör att ni går hela vägen den här gången?
– Vi var samspelta och alla krigade tillsammans, och varje spelare såg till att göra sitt jobb ute på isen.
– Sedan hade vi dessutom en bättre bredd än tidigare, vilket gjorde att vi kunde gå runt på fler spelare och vi orkade mer.

Dessutom lyfter lagkaptenen fram den rutinerade målvakten Ulf Nilsson, som inte minst helt stängde igen kiosken i straffdramat.
– Han är en ruggigt bra målvakt, och det ger oss alltid en trygghet.
– Vi vet att vi inte behöver skapa lika många målchanser som motståndarna för att ändå vinna.

Ett enda straffmål räckte för Sledgehammers skulle segerjubla. Niklas Ingvarsson var säkerheten själv.
– Jag var rejält trött efter att ha spelat hela matchen, men visste vad jag skulle göra. Jag hade en bra känsla, säger han om straffmålet.
Annars såg det tungt ut länge för Malmölaget, som hamnade i underläge med 0–2 mot norrmännen.
Men två snabba mål av Maximilian ”Max” Gyllsten och Rasmus Lundgren tog Sledgehammers in i matchen. Sedan svarade Kristian Hedberg för en betydelsefull kvittering till 3-3, som tog matchen till förlängning.

FIFH Malmö har just nu 15-talet kälkhockeyspelare i träning i Rosengårds ishall.
I Malmö Opens parahockey deltog sex elitlag och tre utvecklingslag. En cup i Kanada är en tuff konkurrent, och Top Hats från England hade i stället valt att åka tll den turneringen.