Boende fick lämna sina hem efter brand

Ystad Flera lägenheter evakuerades under natten till lördagen efter en misstänkt mordbrand i ett flerfamiljshus.

Räddningstjänst och polis åkte till Blekegatan efter ett larm vid halv tvåtiden om ett rökfyllt trapphus i ett flerfamiljshus. När räddningsstyrkan anländer visar det sig att det brinner i ett källarförråd och flera trapphus måste evakueras på grund av röken.

– Vi är på platsen och arbetar med att släcka branden. Vi har lokaliserat den till källaren. Det finns också två ambulanser på plats, men jag har inte fått några uppgifter om skador, säger Gustaf Sandell inre befäl på Räddningstjänsten Syd till Ystads Allehanda strax före klockan två.

En timme senare uppger räddningstjänsten att branden är släckt. Flera lägenheter är rökskadade och platsen spärras av för teknisk undersökning. Källarförrådet som har brunnit är helt förstört, men ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Polisen upprättar en anmälan om mordbrand. Ingen person har ännu gripits misstänkt för brott.

 

 

Dagens fråga

Har du tagit in trädgårdsmöblerna?

Loading ... Loading ...