Tappert kämpande LB07 fick ge sig

FOTBOLL FC Rosengård var numret större i svenska cupderbyt mot LB07, och vann till slut med betryggande 3-0 på Limhamns IP.

Det tog dock 46 minuter, innan Rosengårdsspelarna fick jubla över det första målet. Då petade Anja Mittag in en stolpretur från nära håll bakom Vera Amandra Varis.
Sedan blev skotskan Fiona Brown tvåmålsskytt under de sista tio minuterna. Först med ett snyggt skott i den bortre burgaveln, sedan en straff på tilläggstid.
Egentligen är Anja Mittag ordinarie straffskytt i laget, men tyskan gav bollen generöst till Brown.
– Vi har haft svårt att göra mål på våra chanser hitills under försäsongen, och så var det i den första halvleken i dag också, konstaterar tränaren Jonas Eidevall.

Något som kunde ha straffat sig. Nathalie Persson fick nämligen en gratischans att kvittera till 1-1 i fritt läge, men avslutet gick utanför.
– Ett mål där hade ändrat förutsättningarna för hela matchen. Nu gjorde vi i stället 2-0, och då öppnade det upp sig ytor för oss, påpekar Eidevall.
FCR-tränaren efterlyser bättre effektivitet, och det lär krävas när laget ska möta Kristianstads DFF i svenska cupens gruppspel den nionde mars i en förmodad avgörande match om att gå vidare till slutspelet. Till den kampen är FC Rosengård tillbaka igen hemma på Malmö IP.

LB07 kom till spel med många frågetecken runt sig. Men det unga och åderlåtna laget fredade sig länge mot det namnkunniga motståndet, och de första 20 minuterna visade man upp ett smånätt kortpassningsspel som lovar gott.
– Vi är i starten på att bygga upp något helt nytt med ett nytt spelsätt, nya spelare och nya tränare. Jag har stora förhoppningar på säsongen, säger LB07:s spännande nyförvärv Nathalie Persson.

Den forna FC Rosengård-talangen är tillbaka i Malmö igen efter en sejour i Kopparberg/Göteborg och Sporting Lissabon. Hon blir säkert värdefull, när LB07 ska bygga upp något hållbart.
– En förlust är aldrig kul, men vi håller oss till vår matchplan på ett bra sätt med ett kompakt försvarsspel, tycker Nathalie Persson.
Den nya LB07-tränaren Renée Slegers var nöjd med sina spelares insats med tanke på hur veckan har sett ut.
– Vi har haft svårt att förbereda oss på bästa sätt med många sjukdomar, på tisdagsträningen fanns det bara sju spelare tillgängliga, säger den 30-åriga nederländskan.
En spelare som har varit krasslig är Mia Persson, och lagkaptenen fick också utgå i slutminuterna efter en stark arbetsinsats.
På lördag väntar nästa cupmatch för LB07, borta mot Kristianstad.