Foto: TT/Arkiv

Två rån mot butiker inom en timme

Eslöv En dagligvarubutik på Sockenvägen ska ha utsatts för väpnat rån vid 13-tiden på lördagen. En timme efter utsätts ytterligare en butik för väpnat rån på Pål Klemeds väg

Vid det första rånet ska två okända gärningsmän ha tvingat till sig stöldgods genom att hota med något pistolliknande föremål. De har sedan lämnat platsen på okänt sätt. Polis är på plats och förhör personalen i butiken om rånet.

– En av rånarna ska ha varit delvist maskerad, men signalementen är väldigt knapphändiga, säger presstalesperson Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Ingen uppges i nuläget ha fått några fysiska skador. Det är oklart om det fanns några kunder i butiken under händelsen.

– Det verkar som att man har kommit åt en mindre summa kontanter och cigaretter, säger Kim Hild.

– Polisen letar efter de misstänkta gärningsmännnen, men då det är oklart hur de har tagit sig från butiken är det svårt att leta, säger Kim Hild.

En dryg timme senare, vid 14-tiden, drabbas ytterligare en butik av ett väpnat rån, den här gången en matbutik på Pål Klemeds väg. Butiken ligger drygt 2 km norr om den första rånplatsen. Här ska en ensam gärningsman med pistoliknande föremål ha gått in i butiken och försökt tvinga till sig varor. Han ska dock inte ha lyckats få någonting med sig. Mannen lämnar platsen norrut på okänt vis.

Inga fysiska personskador har inledningsvis rapporterats. Och det är även här ännu oklart om det fanns några kunder i butiken i samband med rånet.

Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser gällande de båda rånen på telefon 114 14.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...