Fredrik Rexington tar emot priset för Årets Företagare 2018 av Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun. Foto: Kävlinge kommun
Roger Nilsson tar emot priset Årets Uppmuntran 2018 av Björn Ovander, bankchef Sparbanken Skåne, och Mikael Persson, kommunchef i Kävlinge kommun. Foto: Kävlinge kommun

Årets företagare i Kävlinge utsedd

Kävlinge Fredrik Rexington med Kävlinge Zoo AB utsågs under fredagskvällen till Årets Företagare 2018. Nytt för i år är att det även delas ut ett pris för Årets Uppmuntran. Utmärkelsen går till Roger Nilsson med Matmakarna Butik och catering i Skåne AB.

Priserna delades ut i samarbete med kommunen och det lokala näringslivet. Årets finalister var Fredrik Rexington, Kävlinge Zoo AB, Jan Högmar, AB Högmars Design och Robert Nilsson, Lödde Måleri AB. Och det blev Fredrik Rexington som knep priset Årets företagare 2018 med sitt företag Kävlinge Zoo AB.

Juryns motivering: ”Genom integrerat samarbete med andra specialister löser man kundens behov på plats vilket ger både merförsäljning och högre kvalitet vid besöket. Ett hållbart tillväxtföretag där medarbetarnas kunskap och service paras med årets Företagares engagemang och passion som sprider sig långt utanför butiken. Med kundens kund i fokus – som ofta är en hund – har företaget blivit ett draglok för tillväxten i Kävlinge centrum som lockar husdjursägare från ett stort omland”.

Roger Nilsson med Matmakarna Butik catering i Skåne AB utsågs till priset Årets uppmuntran – ett pris till en företagare som har gjort en hedervärdig insats och delas ut av Sparbanken Skåne och Kävlinge kommun.

Juryns motivering: ”Genom hårt arbete och stor envishet har verksamhetens rykte spridit sig långt utanför Kävlinges gränser. Pristagaren är en mycket engagerad och uppskattad person i kommunens näringsliv. Tack vare den hängivenhet och noggrannhet som uppvisas för varje detalj lockas också nya besökare till Kävlinge vars krogliv genom Roger och Matmakarna når nya kulinariska nivåer”.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...