Vill ha asfalt på tillfällig väg

KÄVLINGE

Området kring Bangatan, där det ska byggas bostäder och allmänna lokaler, är i fokus för många Kävlingebor.
Nu skriver en av dem till kommunen och vill ha asfalt på den tillfälliga vägen mellan Bangatan och Karl Johans väg för de boende.
– Den lilla stumpen extra infart trafikeras rätt flitigt av både boende och soptömningsfordon vilket gör att grusvägen har blivit väldigt gropig och snabbt okörbar efter både regn och tunga fordon, skriver Kävlingebon.
Redan en vecka efter att synpunkterna har lämnats in svarar en handläggare på kommunen att man efter årsskiftet har påbörjat projekteringen av området, inklusive en permanent anslutning till Karl Johans väg.
– Vi har dock fått in ett antal klagomål eftersom den provisoriska anslutningen ligger i grus och ofta behöver åtgärdas på grund av hålor. Beroende på när vi kan få den permanenta vägen byggd kan det bli tal om att anlägga provisorisk asfalt längre fram i vår, skriver handläggaren.

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

Loading ... Loading ...

Webbkryss