Svalöv

162 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt till nya ägare

Artikel Svalöv Försäljningen av huset på adressen Göjegatan 17 i Svalöv är nu klar.

PREMIUM

Försäljningen av huset på adressen Göjegatan 17 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Nils Kenneth Patrik Lindström, 46, och Veronica Jonsson, 36, från Stehag, som köper fastigheten av Marta Doris Elisabet Nilsson. Det 162 kvadratmeter stora huset är byggt 1954. Ägarbytet gjordes i januari 2019 och priset blev 1 650 000 kronor.

För nio månader sedan såldes ett annat hus på samma gata, på Göjegatan 15. Där blev priset för den 130 kvadratmeter stora villan 2 650 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Lagfarter SkD

Mindre hus på 54 kvadratmeter från 1964 sålt i Jularp och Sjunnerup, Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Emil Abdoulie Darboe, 27, och Anniken Olsen, 38, från Bunkeflostrand är nya ägare till huset på Sjunnerupsvägen 23 i Jularp och Sjunnerup, Höör. Huset är byggt 1964 och har en boyta på 54 kvadratmeter. Tomten är 3 749 kvadratmeter. Säljare är Gunilla Hansson och Heléne Inger Ann-Louise Lindskog. Ägarbytet gjordes i juni 2020 och priset blev 550 000 kronor.

I vintras såldes ett annat hus precis i närheten, på Sjunnerupsvägen 28. Priset blev där 1 400 000 kronor, för det 87 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Tennisstjärnan gav svar på tal till följare

Andrea Petkovic. Arkivbild.
Andrea Petkovic. Arkivbild.
Foto: Roman Koksarov/AP/TT
Sport
Sport

Den tyska tennisstjärnan Andrea Petkovic, rankad 87 i världen, fick flera tuffa kommentarer på sitt Instagramkonto efter en förlust mot världstolvan Petra Kvitova, Tjeckien, i måndags.

"Du är så fruktansvärt dålig! Jag tycker att du ska sluta med tennis och satsa på en annan karriär", skrev en följare.

Petkovic, som förlorade i raka set med sifforna 4–6, 1–6, hade inte spelat match på omkring tio månader och gav svar på tal till användaren.

"Kompis, har du levt under en sten? 1) jag har tre karriärer som pågår samtidigt och hatar att tuta på min egen tuta; men jag är grym 3) testa själv att returnera Petras vänsterserve på gräs och återkom då. Kärlek", skrev den tidigare världselvan på Twitter.

32-åriga Petkovic arbetar även för tyska tv-kanalen ZDF och ger i oktober ut sin självbiografi.

Ekonomi

Tyskt besked efterlängtat av resebolag

För flera resebolag innebär Tysklands resebesked man kan börja bedriva passagerartrafik från Sverige igen, med både tåg, färja och flyg. Arkivbild.
För flera resebolag innebär Tysklands resebesked man kan börja bedriva passagerartrafik från Sverige igen, med både tåg, färja och flyg. Arkivbild.
Foto: Håkon Mosvold Larsen
Ekonomi
Ekonomi Beskedet att svenskar slipper sitta i karantän välkomnas av flera resebolag som trafikerar sträckor från Sverige till Tyskland.
– Vi ser fram emot passagerare på färjorna igen, säger Erik Lewenhaupt, presschef vid Stena Line.

Tyskland är det första land i Sveriges direkta närhet som lyfter sina karantänsregler för alla svenskar. Ett besked som är välkommet hos olika reseföretag i Sverige.

Färjebolaget Stena Line har likt många företag drabbats hårt av coronakrisen. Färjelinjerna Göteborg-Kiel och Trelleborg-Rostock har de senaste månaderna i stor del bara kunnat trafikera gods på sträckorna. Och sträckan Trelleborg-Sassnitz har fått läggas ner helt.

– Det här beskedet är naturligtvis välkommet för vår tyska verksamhet, säger Erik Lewenhaupt.

Hoppas på passagerare

Enligt honom har Stena Line sedan innan anpassat verksamheten ombord för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och att företaget står i startgroparna för att kunna ta emot passagerare. Men något återupplivande av sträckan Trelleborg-Sassnitz kommer inte att bli aktuellt.

– Vi gjorde en bedömning av läget i början av pandemin och kom fram till att linjen inte skulle klara av en sådan smäll, förklarar Erik Lewenhaupt.

– Men vi ser fram emot att passagerarna kommer tillbaka till oss. Vi ser att färjeresande kommer fortsätta att vara populärt, fortsätter han.

Även Snälltåget, som brukar ha avgångar till Berlin ser med glädje på beskedet från Tyskland. Men det står redan innan klart att säsongen för Tysklandsresorna ställts in sommaren 2020. Dels på grund av Stena Lines nedlagda linje.

Tysklandståg i höst?

"Hade vi haft möjlighet att köra via Trelleborg – Sassnitz hade vi övervägt att dra igång trafiken, men eftersom vi nu måste köra via Danmark så krävs det längre förberedelser och vi är inte redo att köra igång", skriver Marco Andersson, marknadschef på Snälltåget i ett mejl till TT.

Men bolaget öppnar trots det för eventuella resor i höst via Danmark om smittläget inte förändras.

Tågbolaget SJ bedriver ingen trafik till Tyskland, men ser att beskedet skulle kunna förändra resemönstret för bolaget.

– Det är fullt möjligt att fler kommer att resa med oss ner till Skåne för att sedan ta sig vidare ut på kontinenten, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

Flyg i augusti

För flygbolaget SAS:s del kommer antalet rutter i sommar till Tyskland inte att förändras nämnvärt.

– Beskedet innebär inte så mycket för oss just nu. Trafikprogrammen är satta fram tills mitten på augusti och vi har avgångar till Tyskland från både Köpenhamn och Oslo, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör vid SAS.

Men hon understryker att Tysklands besked ändå är välkommet.

– Vi är alltid väldigt glada när man kan öppna på reserestriktioner av det här slaget, säger Karin Nyman.

Victor Blomdahl/TT

Inrikes

UD ändrar reseavrådan till flera länder

UD inför en reseavrådan från resor till Schweiz. Arkivbild.
UD inför en reseavrådan från resor till Schweiz. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Inrikes
Inrikes

Utrikesdepartementet ändrar i sin avrådan från icke nödvändiga resor till flera länder. Efter onsdag den 15 juli hävs reseavrådan till Andorra, Polen och Tyskland.

Däremot införs avrådan från icke nödvändiga resor till Schweiz från och med onsdag. Beslutet gäller fram till den 29 juli.

UD har i tidigare hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Monaco, Luxemburg, Portugal, San Marino, Spanien, Ungern och Vatikanstaten. Den hävda avrådan gäller fortfarande för dessa länder.

För övriga länder inom EU och EES samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till den 29 juli.

Reseavrådan till länder utanför EU gäller fortsatt till den 31 augusti.

Ekonomi

Coronaoro och geopolitik sänkte börsen

Nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ekonomi
Ekonomi En ny våg av coronaoro och geopolitiska spänningar mellan USA och Kina sänkte börser runt om i världen på tisdagen.
Stockholmsbörsens breda OMXS-index gick ned 0,4 procent.

Bland de riktiga tungviktarna drog läkemedelsjätten Astra Zeneca och klädkedjan H&M mest nedåt, med kursnedgångar på 3,2 respektive 1,5 procent.

Nedgången bromsades av fortsatta kursuppgångar för storbankerna, som steg efter delårsrapporter från bjässar på Wall Street som Citigroup och JP Morgan Chase. Aktierna i Handelsbanken och SEB, som rapporterar delårssiffror på onsdag, lyfte 0,3 respektive 2,0 procent.

Mätteknikbolaget Hexagon gick också mot strömmen med ett kurslyft på 3,5 procent efter en så kallad omvänd vinstvarning, där bolaget flaggat för ett oväntat bra resultat.

Bra gick även rapporterande nätmäklaren Avanza, vars aktie rusade uppåt med 12,5 procent efter en positiv delårsrapport.

Godistillverkaren Cloetta redovisade också kvartalsrapport, som visade på ett stort bakslag för lösgodisförsäljningen. Aktien föll 4,5 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. FTSE100-index på Londonbörsen steg 0,1 procent, DAX-index i Frankfurt sjönk 0,9 procent och CAC40-index i Paris backade 1,0 procent.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Söderslätt

Tångräka sökes för att prisas

Vattendrag med man som står vid kanten under ett hängande träd.
2009 tilldelades projekt Tångräkan att förändra Tullstorpsån för att åter slingra sig genom landskapet.
Foto: Mats Klingen/Arkiv
Söderslätt
TRELLEBORG Det är åter dags att nominera Trelleborgare till hållbarhetspriset Tångräkan liksom Tillgänglighetspriset.

I samband med årets upplaga av Trelleborgsgalan, som är planerad till den 19 november, ska de två priserna inom tillväxt delas ut i Trelleborg.

Gemensamt för båda priserna är att de delas ut till en person, organisation eller företag som under det gångna året gjort goda insatser inom respektive område.

Små eller stora prestationer

Tångräkan, som tidigare kallades miljöpriset, har delats ut sedan 2001. Det är ett hållbarhetspris pris som tilldelas privatperson, skola, vårdinrättning, företag, skolklass, förening eller annan institution som utfört små eller stora prestationer inom ekologisk, social eller ekonomisk hållbarhet.

Pristagaren får en specialdesignad glasskulptur föreställande just en tångräka.

Fysisk tillgänglighet

Tillgänglighetspriset delas ut till den eller de som på ett föredömligt sätt skapat mer lättillgängliga och användarvänliga miljöer. Det kan handla om fysisk tillgänglighet men också om information eller ett hjälpsamt bemötande.

Möjligheten att nominera är öppen fram till den 31 augusti. Därefter är det politikerna i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott som nominerar och utser pristagare.

FAKTA

De här har fått Tångräkan tidigare:

2018 Flickor 09 med ledare Andreas Rijpma i Gislövs IF, för sitt hållbara engagemang i både sitt eget lag och i föreningen

2014 – Bettina Ekdahl, som på olika sätt synliggjort de utsatta groddjuren

2013 – Biogas Jordberga, för Sveriges största biogasanläggning

2012 – Trelleborgshem AB, för solceller på fastigheten Borgvallen

2011 – Tjärstin Kraft och Ingela Granelli, Anderslövs familjecentra – secondhand, entusiaster från Anderslöv

2010 – Öster Järs förskola för deras mångåriga omfattande miljöarbete

2009 – Tullstorpså-projektet, för sitt stora naturvårdsprojekt med miljöinsatser längs med ån

2008 – Majwi Rosquist, för sitt mångåriga ideella arbete med att värna om kommunens växtlighet

2007 – Jane Wikström, kläddesigner från Skateholm, för att i många år oförtröttat strävat efter att skapa textil harmoni för kropp och själ genom långsiktig och varsam hänsyn

2006 – Naturskyddsföreningen i Trelleborg, för att envist och energiskt skynda till försvar av kommunens allra minsta

2005 – Bernt Fribing, biolog och författare, för sin kärleksfulla och kunniga tolkning i ord och bild av Söderslätts landskap

2004 – Catharina och Dick Blixen-Finecke, Näsbyholm, för vällovliga syn på användningen av den egna marken vid återskapandet av del av Näsbyholmssjön

2003 – Eva Johnsson och Lars Jönsson, Brunnshill Gård i Gylle, för en kompromisslös livsfilosofi och vision om ett hållbart jordbruk

2002 – Söderslättsgymnasiets miljögrupp, en kvintett ungdomar med sprudlande entusiasm

2001 – Bodil Francke-Ohlsson, riksdagsledamot och en stor tillgång för Trelleborg i alla miljöfrågor.

Källa: trelleborg.se

Utrikes

Obligatoriskt med munskydd i Andalusien

Andalusien inför krav på munskydd. Arkivbild.
Andalusien inför krav på munskydd. Arkivbild.
Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Den svenskpopulära regionen Andalusien i södra Spanien inför krav på munskydd på offentliga platser, inomhus som utomhus.

Kravet gäller i hela Andalusien och att bryta mot detta ger böter på 100 euro, motsvarande drygt 1 000 kronor, skriver sajten Sydkusten.es.

Undantag gäller endast för personer under sex år, vid idrottsaktiviteter som enskilda personer genomför utomhus, vid bad på stränder och i pooler där avstånd kan hållas till andra människor, skriver regionen på sin hemsida. Vid förflyttning inom poolområdet ska munskyddet vara på.

Beslutet träder i kraft onsdagen den 15 juli.

Inrikes

Tyskt karantänskrav för svenskar avskaffas

Tysklands karantänkrav för svenskar avskaffas. Arkivbild.
Tysklands karantänkrav för svenskar avskaffas. Arkivbild.
Foto: Halvard Alvik/NTB/TT
Inrikes
Inrikes Sverige lyste tidigare rött på Tysklands Europakarta för coronadrabbade länder.
Nu avskaffas den tidigare resevarningen för Sverige. Och svenskar behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten till Tyskland.

Tyskland avskaffar kravet på 14 dagars karantän för personer som reser från Sverige till Tyskland, skriver tyska utrikesdepartementet på sin sajt.

"Inresa till Tyskland från Sverige är möjlig för alla resenärer på alla rutter och utan välgrundad anledning", skriver tyska UD och fortsätter:

"Detsamma gäller för inresa till Sverige från Tyskland".

Samtidigt meddelar svenska UD att avrådan från icke nödvändiga resor till Tyskland hävs från och med i morgon onsdag, den 15 juli.

Tyska folkhälsomyndigheten Robert Koch Institut (RKI) har publicerat en uppdaterad lista på 126 länder med karantänskrav vid inresa till Tyskland, däribland USA, Ryssland, Indien, Iran och Vitryssland. Sverige finns inte med på RKI:s lista.

Enstaka delstater har dock möjlighet att införa egna begränsningar för inresande från olika länder.

I början av juni lade RKI en Europakarta på sin sajt, där Sverige som enda land var rödmarkerat mot bakgrund av ett högt antal nya bekräftade fall per 100 000 invånare under den senaste sjudagarsperioden.

Delstaterna Niedersachsen, Mecklenburg-Vorpommern och Schleswig-Holstein beslutade några dagar senare att införa karantänsregler för dem som anländer från Sverige.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

NÄSTA ARTIKEL