Toppresultat på förskola

FURULUND

Nya Dala förskola i Furulund får toppresultat bland landets förskolor när det gäller hög kvalitet på grund av sitt tydliga målfokus och sina utvecklingsplaner.
Det visar en granskning av företaget Q-stepp, som mäter kvaliteten i landets förskolor och skolor inom elva områden, som utveckling och lärande, normer och arbetssätt.
Vid granskningen får Nya Dala förskola näst högst resultat med sina 116 poäng. 2010 var siffrorna 102 poäng.
– Det är glädjande att våra duktiga pedagoger och fina verksamhet får höga betyg i en extern granskning.
– Jag och nämnden har under många år följt det utvecklingsarbete och målmedvetenhet som finns inom förskolan och som ger varje barn en bra start på sitt lärande, säger Camilla Mårtensen (L), ordförande i utbildningsnämnden.
Förskolan Nya Dala byggdes år 2009 och ligger i utkanten av Furulund. 109 barn och 22 medarbetare vistas på Nya Dala förskola och det finns tre enheter/spår; Vattnet, Jorden och Luften.
Profilen för förskolan är sedan flera år tillbaka teknik och naturvetenskap och centralt i huset finns ett stort rum för upplevelser av olika slag kopplat till denna profil.
Sedan 2011 är Lina Jägestedt förskolechef för Nya Dala. I pressmeddelandet berömmer hon sina kompetenta och engagerade medarbetare som dagligen jobbar flexibelt mot barnens idéer och mot sina kolleger.

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

Loading ... Loading ...

Webbkryss