Rösler hyllar MFF-arnas inställning

FOTBOLL Den krävande MFF-tränaren Uwe Rösler är nöjd med lägret i spanska Marbella.
– Vi har mer energi nu, säger Rösler inför fredagens träningsmatch mot Dynamo Kiev.

Malmö FF kämpar mot klockan. Allt handlar om att hinna vara så bra förberedd som möjligt till Europa League-matcherna mot Chelsea, där den första spelas på stadion den 14 februari.
Efter dubbelmötet med FC Krasnodar tidigare i veckan, som slutade 0–2 och 1–1, så är det nu dags för den sista träningsmatchen, innan det är dags att ta sig an Chelsea.

Uwe Rösler håller på att trimma in ett delvis nytt tränarteam, där tanken är att ta MFF till nya höjder. Alla i klubben har anammat den höga ambitionsnivån till hundra procent, verkar det som.
– Spelarna stannar kvar efter träningen och kör individuellt. Det är en indikation på att vi tagit ännu ett steg i rätt riktning. Vi hoppas på att kunna hålla i kanske 75–80 minuter och att bjuda på en tuff match, säger Uwe Rösler till klubbens webbplats.
Fredagens motståndare från Ukraina befinner sig också just nu på den spanska solkusten för att ladda upp inför de stundande sextondelsfinalerna i Europa League.

Dynamo Kiev spelade 0–0 i en träningsmatch mot Östersunds FK tidigare i veckan. Laget ligger just nu tvåa i den ukrainska ligan, och man har sedan tidigare stor rutin från att spela tuffa, internationella matcher.
– Dynamo Kiev har en lång historia av bland annat spel i Champions League. De kommer att testa oss till max, säger Uwe Rösler.
I helgen är det sedan dags att åka hem till Malmö igen, där första träningspasset på hybridgräset är på måndag för spelarna. Räkna med att intresset kommer vara stort från de mest trogna följarna av Di Blåe.