H65 Höör värvar landslagsmeriterade målvakten Irma Schjött från Västerås Irsta. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Landslagsmeriterad målvakt klar för H65

HANDBOLL H65 fortsätter att rusta för framtiden. Under torsdagen skrev Irma Schjött, 20 år men redan med A-landslagsmeriter, på för klubben.

Irma Schjött från Västerås Irsta har skrivit på för två säsonger i H65 Höör, med start i sommar.
– H65 erbjuder en bra miljö att utvecklas i och det är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa, säger Schjött som redan kommit en god bit i sin karriär.
På sitt cv har hon bland annat 15 U-landskamper, fyra A-landskamper och hon är inne på sin tredje SHE-säsong.
Schjött är 179 cm långa och kommer ursprungligen från Göksten, men har alltså slagit igenom på allvari Västerås Irsta.

Genom sina erfarenheter i U-landslagen känner hon till flera av H65-spelarna sedan tidigare. Exempelvis Kristin Thorleifsdottír, Ida Gullberg och Tilda Winberg.
Dessutom var hon med på landslagets Sydkoreaturné där hon spelade tillsammans med Evelina Källhage, Sofia Hvenfelt och Mikaela Mässing.
Valet att fortsätta karriären i H65 var ganska lätt när det kom till kritan:
– Jag ville ha en ny utmaning. När Ola Månsson, som jag också känner från U.-landslagssammanhang, tog kontakt med mig så blev det intressant direkt. H65 har en miljö jag tycker om, familjärt och professionellt. De erbjuder en bra miljö att utvecklas i. Dessutom är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa.

Kontraktet sträcker sig över två år och flyten till Höör sker i sommar.
– Idag har jag en heltidsanställning som lärare och resurs på låg- och högstadie i Eskilstuna. Så det är långa dagar. Till hösten kommer jag att kombinera handbollen med studier. Jag funderar på att plugga beteendevetenskap, säger Schjött och fortsätter:
– Jag ser jättemycket fram emot det här.
H65-tränaren Ola Månsson är nöjd med sitt nyförvärv:
– I Irma får vi en målvakt som redan är etablerad i SHE – och som säkert kommer att kunna utvecklas mycket. Jag tror att Irma kommer att passa val in i gruppen och öka konkurrensen.
Nu ser det alltså ut som att H65 Höör får tre målvakter till nästa säsong. Kontraktet med Gry Bergdahl förlängdes nyligen och Jannike Wiberg har kontrakt även över 2019/2020. Wiberg har dock inte bestämt sig ännu om det blir en fortsatt satsning, det gör hon efter säsongen.