Höllviken tvekar om utbrytarligan

INNEBANDY Under fredagen är det deadline för anmälan till den såkallade utbrytarligan i innebandy. Men torsdag kväll rådde fortfranade stor osäkerhet i de skånska klubbarna.

Höllviken IBF som tidigare väntades bli en av utbrytarklubbarna hade inte bestämt sig under torsdagen.
– Det är alldeles för många frågetecken ännu. Det händer väldigt mycket hela tiden och vi väntar fortfarande på en del svar, förklarar Höllvikens ordförande Jörgen Hagmann för Skånskan.

Han tror inte att något beslut kommer att bli aktuellt förrän tidigast framåt kvällen på fredagen.
– Många klubbar sitter i styrelsemöten just nu och jag tror att vi är en del som kommer att behöva prata ihop oss om en vettig väg framåt under morgondagen.
Deadline för utbrytarligan är satt till klockan 17 på fredagen. Den officiella förbundsligan SSL har deadline på söndag.
– Fram till 17 i morgon (fredag) är gott om tid för oss i den här frågan som det känns just nu. Jag hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning på eländet innan dess, förklarar Jörgen Hagmann.

Han pratar om ett möjligt tredje alternativ mot de som just nu ligger på bordet. Men vill inte gå in på vad det kan tänkas vara.
– Vi får se hur det utvecklar sig under det kommande dygnet.
Malmö FBC hade styrelsemöte under torsdagen och väntades enligt tidningens uppgifter fatta beslut om att anmäla sig till utbrytarligan. Men mötet som skulle vara klart till klockan 19 pågick fortfarande efter klockan 21 vilket antyder att det inte var något lätt beslut att fatta.
Efter mötet sms:ade klubbens ordförande Henrik Mainz till Skånskan:
”Beslutet är taget, men styrelsen vill informera klubben innan vi går ut med det så det kommer ett pressmeddelande i morgon”.
Vilket beslut det blev är alltså än så länge oklart.