Foto: Pernilla Nielsen Negrén

15-åringar gripna efter stöld och falsklarm

SVEDALA Olaga hot, bråk, skadegörelse och igångsättande av brandlarmet utan att det brann.
Polisen larmades flera gånger till Naverlönnskolan på onsdagen. Två 15-åringar greps misstänkta för en stöld.

Klockan 10.20 på onsdagen ljöd brandlarmet på Naverlönnskolan i Svedala och i samband med larmet kallades polis till skolan på grund av bråk.
Ingen brand var dock synlig och en rapport om falsklarm upprättades utan någon utpekad misstänkt gärningsperson.

Samtidigt upptäcktes en stöld ur ett elevskåp tillhörande en 15-åring. För polisen, som kom till skolan först på eftermiddagen, berättade eleven att hen upptäckt att hänglåset till skolskåpet klippts upp, troligen medan larmet ljöd. En jacka värd 8 000 kronor var stulen samt även en plånbok, bankkort och id-handlingar.

Två 15-åringar greps misstänkta för stölden och enligt polisen beslagtogs även det uppklippta skåplåset samt verktyg som misstänks ha använts när skåpet bröts upp.

Några timmar senare, strax efter lunch, kontaktades polisen åter av skolan och då på grund av ett bråk mellan elever vilket uppgavs ha med stölden att göra.
I samband med bråket misstänks en 16-åring ha hotat en ett år yngre elev till livet och är nu polisanmäld misstänkt för olaga hot.
Skolan polisanmälde under dagen även att fyra fönsterrutor krossats på skolan någon gång efter midnatt natten mot onsdagen.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

  • Nej (62%, 261 Röster)
  • Ja (38%, 160 Röster)

Antal röster: 421

Loading ... Loading ...