Tobias Brink tar lugnt på STCC konkurs, och tror att tävlingsserien i stället kan få ett lyft. Foto: Björn Lindgren/TT/arkiv

STCC i konkurs – Brink tror på en nystart

MOTORSPORT På onsdagen begärde sig de ansvariga för STCC i konkurs.
– Vår satsning fortsätter, jag tror det blir en nystart för hela serien, säger Tobias Brink, som driver hårdsatsande Brink Motorsport ihop med brorsan Ted.

Nyheten att AB STCC försätter sig själv i konkurs slog ned som något av en bomb i motorsportvärlden. Den populära standardvagnsserien har alltsedan bildandet 1996 varit en av de största och mest poulära i Europa.
Men för många av de insatta var konkursbeskedet inte lika överraskande.
– All respekt för STCC, och allt som de har åstadkommit för banracingen genom åren, men det är ingen hemlighet att de har dragits med ett bagage som till slut blev för tungt att bära, menar Tobias Brink.
I och med ett nytt reglemente för två år sedan kom en vändning. Men tidigare skulder har satt käppar i hjulet för bolaget.

Tobias Brink har kört i två säsonger, och nått allt större framgångar i sin Audi RS 3 LMS. I år är meningen att man ska flytta fram positionerna ytterligare, och teamet har jobbat hårt hela vintern i Eslöv.
Ett digert arbete som Tobias Brink inte alls tror har varit förgäves. Han räknar med att de nya intressenterna får ihop ett fullt tävlingsschema.
– Vi ser det här som en välkommen nystart, det är en stark konstellation, som vill investera, som tänker ta över verksamheten.

Ett nytt samarbete har skapats mellan Svenska Bilsportförbundet (SBF), TCR Scandinavian Series AB och banarrangörerna. Allt för att säkra säsongen 2019 för SM-serien i standardvagnsracing.
Så här säger Anna Nordkvist, som är vd för bilsportförbundet:
– Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta. Det finns så mycket kraft, kunskap och kärlek till sporten från team, sponsorer, banor, funktionärer, fans och det vill fortsätta stärka.
Tobias Brink är också optimist inför framtiden. Han ser redan fram emot premiären på Ring Knutstorp den första veckan i maj.
– ”Robban” Dahlgren och de andra ska få svettas. Vi kommer starkare än någonsin. Vi har accelererat upp satsningen med ett ännu starkare paket än tidigare säsonger, säger Brink.

Eslövs motorprofil låter minst sagt förväntansfull:
– Vi har blivit kostnads-effektivare än tidigare och har samtidigt ökat vår budget något jämfört med tidigare. Vi är helt enkelt redo att ta det sista steget.
Vilka förare som ska sitta i Brink Motorsports två tävlingsbilar har däremot ännu inte offentliggjorts.
– Det blir klart inom kort, säger Tobias Brink, som alltså ännu inte avslöjat om han kör även i år.

Dagens fråga

Har du en smarttelefon?

Loading ... Loading ...