IFK Ystad nära en poäng i Alingsås

HANDBOLL Med några sekunder kvar av matchen hade IFK Ystad chansen att kvittera borta mot Alingsås. Men det slutade med en tung uddamålsförlust. Alingsås vann med 28-27.

– Surt. Jag tycker att vi var värda en poäng i dag, som vi kämpade mot slutet av matchen. Men vi tvekar lite i avsluten och missar ett par straffar samtidigt som Alingsås gör det bra, summerade en besviken Axel Eriksson i Cmore efter matchen.
Den avgörande sekvensen var sista kontringen, när Emil Berggren valde att kasta en långpassning som hamnade hos en av motståndarna. Där rök chansen.
En annan matchavgörande period var inledningen av den andra halvleken då Alingsås bytte in Gustav Skagerling i målet – varpå denne spikade igen och tog både en straff och en straffretur från Fredrik Petersen. Han kom upp i 52 procents räddningar. Dessutom åkte gästernas Johan Nilsson tidigt på ett rött kort efter tre tvåor. Det gav hemmalaget en fyramålsledning som IFK sedan inte förmådde att hämta in.
I det stora hela gjorde dock IFK Ystad en stark match, ledde flera gånger och gav Alingsås bekymmer genom att byta försvarstaktik flera gånger under matchen.
Bäst framåt i IFK var Jonathan Mollerup, Henrik Knudsen och Fredrik Petersen med fem mål vardera.
– Synd att vi inte är lika desperata i vårt spel hela tiden som mot slutet av matchen, tyckte Axel Eriksson.