Både personalen och patienterna har reagerat på läkarens beteende tillsammans med att rena felaktigheter begåtts. Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix

Anmälan – läkare anses vara en fara

TRELLEBORG Felaktigt utskrivna recept, felaktiga journaldiktat tillsammans med ett avvikande beteende har fått chefsläkaren vid en vårdcentral i Trelleborg att agera.
Nu anmäls en 42-årig läkare till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

Både personal och patienter uppges ha uppmärksammat att en 42-årig läkare som arbetar på en vårdcentral i Trelleborgs kommun visat på ett avvikande beteende under arbetsdagarna. Under hur lång tid detta pågått är dock oklart liksom om läkaren fortfarande arbetar kvar.

Med hänvisning till att det finns skälig anledning att befara att läkaren utgör en fara för patientsäkerheten anmäler nu vårdcentralens chefsläkare 42-åringen till IVO.
Bakgrunden är att läkaren ska ha missat att utföra åtgärder, journaldiktat samt uppges ha upprättat felaktiga journaldiktat och skrivit ut felaktiga recept.

I anmälan skriver chefsläkaren att han via IVO fått uppgifter om att 42-åringen tidigare ska ha fått sin läkarlegitimation indragen under ett halvår i Norge på grund av sjukdom. Men vilken sjukdom det rörde sig om eller när den behandlades är okänt.
Om läkaren misstänks ha begått några allvarligare misstag som drabbat enskilda patienter är oklart.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...