Polis kallades till Vellinge klockan 20 på lördagskvällen och mötte en blödande 17-åring som fick föras till sjukhus med ambulans.

23-åring vägrade lyda pistolbeväpnade rånare

VELLINGE Två män dolda bakom rånarluva pistolhotade på torsdagskvällen en 23-åring och krävde att han skulle lämna ifrån sig kontanterna han precis tagit ut på banken i Vellinge.
Mannen vägrade och efter slagsmål flydde rånarna.

Klockan var 19.45 på torsdagen när en 23-årig man som precis tagit ut pengar i bankomaten på Bankgatan i centrala Vellinge plötsligt insåg att han hade en pistol riktad mot sig.
Två män, en med en vit och en med en svart så kallad balaklava (rånarluva) uppdragna över ansiktena krävde under hot med ett pistolliknade föremål att 23-åringen skulle lämna ifrån sig både bankkortet och kontanterna han precis tagit ut.

Men 23-åringen vägrade och när han gjorde motstånd gav sig männen på honom och visst handgemäng uppstod enligt polisen.
Rånarna fick aldrig med sig några pengar och lämnade plötslig platsen springande åt var sitt håll. Enligt 23-åringen ska den ene ha flytt mot Stortorget och Ica medan den andre försvann springandes mot Vellinge kyrka.

Flera polispatruller larmades till Vellinge i jakten på rånarna, men ingen var på fredagens förmiddag gripna misstänkta för det grova rånförsöket.
23-åringen har kunnat lämna visst signalement på förövarna men det är oklart om det finns vittnen som iakttagit något i samband med händelsen.

Polisen hade under kvällen patruller utplacerade på strategiska platser i Vellinge i ett försök att ringa in de båda gärningsmännen.
Enligt polisen ska de varit helt okända för 23-åringen som i samband med överfallet klarade sig undan med mindre sårskador.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...