Brand i lägenhet avskrivs som olycka

TRELLEBORG I samband med en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Liljeborgsgatan i centrala Trelleborg hittade polis ett vapen som kopplades till en man som befann sig på platsen.

– En pistol har hittats, men inga analyser har gjorts av vapnet i nuläget, säger polisens förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck.
Det var i anslutning till en brand i en lägenhet på Liljeborgsgatan på måndagens morgon som en man på platsen blev misstänkt för vapenbrott, ringa narkotikabrott, bruk samt innehav av narkotika.
Polisen omhändertog vapnet av okänd modell liksom narkotikan.
Polisen upprättade inledningsvis en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet rörande branden som totalförstörde lägenheten, men efter en brandplatsundersökning har misstankarna avskrivits.
– Branden är en olycka och ska ha startat i någon form av teknisk utrustning inne i lägenheten, säger Ann-Christine Sjöbeck.
Räddningstjänst samt två ambulanser skickades till huset och lyckades begränsa branden så den inte spreds till övriga lägenheter i huset.
En kvinna samt två män, mellan 30-40 år, samt ett litet barn, lyckades oskadda ta sig ur den brinnande lägenheten. Barnet skickades dock till sjukhus för undersökning.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...