Sanna Nielsen intar scenen i en svart kreation och showen brakar loss med I feel a song in my heart. Foto: Mats Bäcker
Sanna gör en urstark version av Destiny’s Childs Survivor som går över i I will survive. Foto: Mats Bäcker
Sanna Nielsen berättar öppenhjärtigt vid pianot innan hon sjunger Empty room. Foto: Mats Bäcker
Anyone who had a heart – Sanna svävar över scenen i rött. Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker

Sann stjärna i storslagen show

Recension

Mitt Sanna jag – en show de luxe med Sanna Nielsen

Kapellmästare: Stefan Brunzell med musiker Joakim Ramsell, Jonas Lidholm, Malin My Wall, Per Björling, Wojtek Goral, Agnes Grahn och Tensta Joyful Noise
Manus: Camilla Läckberg, Sanna Nielsen, Vera Prada
Scenografi: Tobias Brodd
Ljus: Palle Palmé
Ljud: David Granditsky
Kostym: Dennis Bröchner och Lars Wallin
Regi: Vera Prada

 

LÅTLISTA

I feel a song in my heart
Feel good
Undo
Big Love
Anyone who had a heart
Rock with you
Get ready
Stir it up
Sanna från Bromölla.
Viskar ömt mitt namn
I’m in love
Hela världen för mig
Empty room/Heroes

FINAL

Love is in control
Survivor(I will survive)

EXTRANUMMER

Love can move mountains

Premiär den 25 januari på Hamburger Börs i Stockholm

Hon var en väldigt blyg tjej som satt hemma i det rosa flickrummet i Edenryd utanför Bromölla och lyssnade noga på varje stavelse när hennes favoritartister sjöng soul. Och så drömde hon sig bort och rummet blev Caesars Palace i Las Vegas där hon själv stod på scenen.

Sanna Nielsen berättar om sin barndomsdröm i showen ”Mitt Sanna jag” och på Hamburger Börs i Stockholm får publiken vara med om att flickdrömmen går i uppfyllelse på det storslagna sätt som man egentligen bara kan drömma om. Här går produktionsteamet med Sanna i spetsen ”all in” när det gäller låtval, kostym, ljus och hela middevitten. Det blir elegant, musikaliskt svängigt och starkt, visuellt underhållande, roligt och rörande – det finns inte en enda plump i protokollet.

Showen brakar loss med ”I Feel a Song in my Heart” och” Feel Good” och Sanna intar i ordets rätta bemärkelse scenen. Det gör hon i en svart läcker kreation på sedvanligt höga klackar och med en röst i toppform. Sanna och musikerna på scenen blir redan från start en enda sprakande skälvande musikalisk enhet och så fortsätter det kvällen igenom. På slutet inträder också Tensta Joyful Noise och förstärker ett par låtar ytterligare.

Sanna byter skepnad, kostymer och stilar, hon gör en avskalat vacker version av ”Undo” för att i nästa stund kasta sig ut i Fleetwood Macs ”Big Love”, där Joakim Ramsell gör den karakteristiska gitarrslingan och så kommer hon in i rödaste rött, svävar fram över scenen på den rörliga trappan och sjunger Burt Bacharachs ”Anyone who had a heart” så innerligt fint. Alla favoritsångerna får sin egen tolkning, till exempel framförs Michael Jacksons ”Rock with you” unisont med musikerna i en rad framför ridån.

I ”Mitt Sanna jag” öppnar Sanna Nielsen kort sagt locket till sin musikaliska drivbänk och låter publiken få veta lite mer om det som inspirerat henne som artist. Man får också hennes egna hits och allt smälter väl samman. Det blir roliga anekdoter mitt i glamouren och glittret – Sanna kan konsten att mixa glamour och folklighet. Hon driver med sig själv, sin blyghet och ”vanlighet” och ger mobbarna en känga, för sådana har det funnits längs vägen sedan hon slog igenom som 11-åring.

När Sanna Nielsen sätter sig vid pianot för att framföra ”Empty Room” berättar hon också om hur hon kämpar och tvivlar på sig själv – precis som alla vi människor gör – hon blottar sitt hjärta så modigt och äkta att det nästan gör ont. Men den där känsligheten, tvivlet och nyfikenheten hos en ”vanlig” tjej med en ovanligt fin röst är kanske också det som gör att Sanna från Bromölla (som besjungs i en av Calle Norlén specialskriven version av ”Midnight train to Georgia”) är en så strålande scenpersonlighet. Det finns en nerv i allt hon gör i showen som berör på djupet.

Sanna Nielsen har stjärnkvalitet och visar att hon är mer än redo för sin första egna show på en stor välkänd scen. Om hon vill är hon säkert redo för större scener på andra platser. Men kanske nöjer hon sig med midnattståget hem till Årsta. Eller inte….

Mitt Sanna jag – en show de luxe med Sanna Nielsen

Kapellmästare: Stefan Brunzell med musiker Joakim Ramsell, Jonas Lidholm, Malin My Wall, Per Björling, Wojtek Goral, Agnes Grahn och Tensta Joyful Noise
Manus: Camilla Läckberg, Sanna Nielsen, Vera Prada
Scenografi: Tobias Brodd
Ljus: Palle Palmé
Ljud: David Granditsky
Kostym: Dennis Bröchner och Lars Wallin
Regi: Vera Prada

 

LÅTLISTA

I feel a song in my heart
Feel good
Undo
Big Love
Anyone who had a heart
Rock with you
Get ready
Stir it up
Sanna från Bromölla.
Viskar ömt mitt namn
I’m in love
Hela världen för mig
Empty room/Heroes

FINAL

Love is in control
Survivor(I will survive)

EXTRANUMMER

Love can move mountains

Premiär den 25 januari på Hamburger Börs i Stockholm