Fängelse efter körning på fyllan

HÖLLVIKEN Med 2,6 promille alkohol i blodet kolliderade en 30-åring från Vellinge med soptunnor, brevlådor och en häck innan bilen körde av Kämpingevägen.
Nu döms föraren till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Det var den 9 juni 2018 som en 30-årig Vellingebo satte sig rejält berusad bakom ratten och körde med avsikt att ta sig åtta kilometer till en annan adress.

Men färden tog inte slut där. 30-åringen rattade upp bilen på vägbanan igen men körde då i stället rakt över vägen och hamnade i diket på motsatt sida.

30-åringen som erkänt det grova rattfylleriet döms nu till två månaders fängelse. Det trots att han tidigare är ostraffad och att en månads fängelse brukar dömas ut.
Men med hänvisning till hans höga alkoholkoncentration på 2,6 promille liksom att körningen inneburit en påtaglig fara för övriga bilister och trafiksäkerheten anser rätten att ett högre straff ska utdömas.
Det har varit ren tur har ingen annan skadats under vansinnesfärden, även om den skedde vid en tidpunkt då få bilar rör sig längs vägen skriver Malmö tingsrätt i sin dom.

Föraren ska även betala 1 500 kronor i skadestånd till den fastighetsägare som fick sin häck nedkörd.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...