Foto: TT

Ikea flyttar 80 tjänster till Älmhult

Älmhult Ikea Range & Supply väljer att flytta omkring 80 tjänster från Malmö till Älmhult. Förändringen är en del i försöken att minska kostnaderna med tio procent tills nästa år och träder i kraft nästa sommar.

Ett nytt sparpaket leder till att cirka 80 tjänster flyttas från Malmö till Älmhult.
Det handlar om Ikea Range & Supply som har nästan 3 000 anställda i Sverige och tjänsteförflyttningen sker eftersom företaget har för avsikt att minska sina kostnader med tio procent till slutet av nästa år.

– Vi ska sänka våra operativa kostnader med tio procent, men det består av flera olika delar och personalkostnader är bara en del av det. Vi har också vår normala personalomsättning och personer som söker andra jobb inom Ikea, så vi har inte annonserat någon siffra gällande övertalighet – även om vi inte kan utesluta det, säger Peter van der Poel, vd för Ikea Range & Supply, till Sydsvenskans 8till5.
Personerna som berörs av flytten från Malmö till Älmhult jobbar främst inom marknad, försäljning och kommunikation.

– Vi ser både affärsmässiga och kulturella fördelar, eftersom de spenderat majoriteten av sin tid med kollegor som finns i Älmhult. Vi vill se till att personer som arbetar tillsammans också kan sitta tillsammans för att stärka gemenskapen, säger Peter van der Poel till Sydsvenskans 8till5.
Flytten kommer inte att genomföras förrän nästa sommar med anledning av att personerna ska få chans att söka nya jobb om de exempelvis inte vill pendla till Älmhult.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...