Branden startade i förskolans tillbyggda sovloft, spred sig vidare upp i takkonstruktionen via ytterväggen och ett fönster, vilket totalförstört byggnaden på insidan. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv

Utredning om mordbrand kan ta veckor

SVEDALA
Resultatet av polisens tekniska undersökning och räddningstjänstens brandutredning på Marbäcks brandhärjade förskola dröjer närmare två veckor.

– Vi har hämtat information på platsen och ska även prata med brandmännen som var på plats angående deras iakttagelser.
Det säger Hampus Aronsson, brandingenjör och räddningstjänstens ansvarige utredare av vad som förmodas vara en anlagd brand på Marbäcks förskola i torsdagskväll.

I måndags var räddningstjänsten tillsammans med polisens tekniker på plats i den byggnad som eldhärjats efter vad som utreds som en mordbrand. Prover som polisen nu skickat i väg på analys är avgörande även för räddningstjänstens utredning.
– Proverna kan till exempel ge svar på om det används någon brännbar vätska, säger Hampus Aronsson, som precis som polisen väntar på svaren som han räknar med kan ta uppemot två veckor.
Att branden startade i förskolans tillbyggda sovloft är sedan tidigare klarlagt liksom att elden därifrån spred sig via ytterväggen, ett fönster och sedan vidare upp i takkonstruktionen.

Polisen har nu hävt avspärrningen runt förskolan, men däremot har fastighetsägaren Svedab spärrat av den brandhärjade byggnaden.
Utbildningsförvaltningen väntas under torsdagen fatta beslut om när ett eventuellt återvändande till de oskadda lokalerna kan ske liksom var de barn och personal som inte har någon avdelning att gå till ska placeras tills vidare.

Som Skånskan berättat tidigare har polisen nu vänt sig till allmänheten för att få in tips om iakttagelser under brandkvällen. I nuläget är ingen misstänkt gripen.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

  • Nej (62%, 261 Röster)
  • Ja (38%, 160 Röster)

Antal röster: 421

Loading ... Loading ...