Foto: TT

Ingen semi för Sverige – Danmark för starka

Handbolls-VM Det blir ingen VM-semifinal för de svenska handbollsherrarna. Sverige var tvingat att vinna med minst tre mål i den kokande häxkitteln i Herning. Danmark kunde inför den stora sjungande hemmapubliken besegra Sverige med 30-26 (13-13) och är klart för semifinal.

Sverige var tvingat att vinna med minst tre mål och det såg bra ut mot slutet av första halvlek.

Fina räddningar av Andreas Palicka i målet och härliga kontringsmål av Mattias Zackrisson betydde att Sverige vände tvåmålsunderläge till ledning med 12-9.

Sverige hade fått stopp på framförallt den mäktige Mikkel Hansen och försvarsspelet var stundtals briljant.

Men danskarna lyckades kvittera före paus och fick förnyad kraft.

I andra halvlek tröttnade det svenska försvarsspelet och det bättre Danmark med publiken i ryggen kunde sakta men säkert enkelt dra i från till en säker seger. När samtidigt den danske målvakten Niklas Landin agerade levande vägg, så var Sverige aldrig i närheten av att nå en tremålsseger.

– Vi gjorde en jättebra första halvlek, men vi tröttnade i andra, kunde inte stå emot danskarnas tryck och var chanslösa. Det känns bittert, sade den besvikne svenske målvakten Andreas Palicka till TV3 efter matchen.

Sverige, som i alla fall har säkrat en OS-kvalplats, spelar nu en avslutande match om femte plats på lördag mot Kroatien i Herning.

Danmark möter Frankrike och Norge ställs mot Tyskland i semifinal på fredag.