Malmös målvakt Johan Dahlin förlänger sitt kontrakt med tre år. Foto: Andreas Hillergren/TT/Arkiv

Dahlin förlänger kontraktet med MFF

Fotboll Målvakten Johan Dahlin förlänger sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

I Johan Dahlins första sejour i himmelsblått blev det två SM-guld och 151 matcher innan han 2013 lämnade klubben för spel i Gençlerbirligi.

Dahlin flyttade efter två år i Turkiet till Danmark, där det blev två och en halv säsong i FC Midtjylland innan han kom tillbaka till Malmö.

Sommaren 2017 klev han in i laget och bidrog till att föreningen senare under hösten kunde kvittera ut sitt 20:e SM-guld och sätta den andra stjärnan på bröstet.

– I år har han visat att han är en av Sveriges absolut bästa målvakter. Under Europaspelet har han varit avgörande att vi har kunnat ta oss så långt som vi har gjort, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Kontraktet som han hade med MFF sträckte sig över säsongen 2020 men förlängs nu med ytterligare tre år.

– Jag är jätteglad. Det känns skönt att det är färdigt. Daniel visade intresse för att ha mig kvar ytterligare en tid och det är klart att jag också ville det. Jag har kanske inte så många fler kontrakt i mig och känner att jag vill avsluta min karriär i Malmö, säger Johan Dahlin.