Malmös Carl-Johan Lerby och Djurgårdens Petteri Wirtanen under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgårdens IF i Malmö Arena. Foto Andreas Hillergren / TT

Tre tunga poäng för Redhawks

ISHOCKEY Malmö Redhawks gjorde en riktigt stark match hemma mot Djurgården och vann till slut med 3-1. Då hade bland annat Johan Olofsson, som just förlängt sitt kontrakt, hunnit med att göra mål.

– Ganska jämn och hård match med mycket speed och många målchanser. Kul att spela. Men vi får försöka att inte ta så många utvisningar i andra perioden, sa Konstantin Komarek i periodpausen.
Den första perioden var underhållande och händelserik med hemmalaget i förarsätet spel- och skottmässigt. Redhawks vann skotten med 11-7 och skapade en del fina lägen runt gästernas mål, men utan att få in pucken.

Djurgårdens bästa chans var ett friläge som emellertid Oscar Alsenfelt i hemmakassen kunde mota bort.
Båda lagen drog på sig tre utvisningar, men lyckades inte med spelet i numerärt överläge.
I den andra perioden var det Redhawks som genast tog tag i taktpinnen och dominerade, efter knappa åtta minuter kom också ett riktigt snyggt mål när Johan Olofsson fångade en lobbpass vid blå och fick ett friläge som han iskallt utnyttjade. 1-0.
Där vände emellertid momentum helt i matchen. Djurgården höjde tempot markant och tog över allt mer och det hjälpte inte att Malmöcoacherna tog en time-out.. Med fyra minuter kvar av poerioden fick gästerna ett liknande friläge i Malmözonen och den här gången kunde Alsenfelt inte freda hemmakassen. 1-1.
Fler mål blev det inte i perioden.

Den tredje perioden var knappt fyra minuter gammal när Frederik Storm styrde in ett skott på volley – och så var rödhökarna i ledning igen.
Malmö fortsatte att spela riktigt bra hockey och med nio minuter kvar kom ännu ett mål. Två mot en i gästernas zon och ett snyggt skott av Lars Bryggman. 3-1.
Redhawks kunde efter det spela av matchen lugnt och kontrollerat och Oscar Alsenfelt gjorde inga misstag i målet när hemmalaget höll undan och tog tre mycket viktiga poäng.

Kort före matchen meddelade Malmö Redhawks att Johan Olofsson, 24, förlängt med två säsonger:
– Vi är jätteglada över att kunna förlänga med Johan och ser honom som en viktig komponent i vårt lag. Han kan bryta mönster ute på isen och förmågan att slå sin gubbe är på högsta nivå. Men han är inte bara stark offensivt utan besitter även spetsegenskaper när det gäller det defensiva aspekterna av spelet, meddelade Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
– Det känns jättekul att bli kvar och det har hela tiden varit min målsättning. Jag trivs väldigt bra både i laget och i staden och det var en av de stora anledningarna till att jag ville stanna, förklarade Johan Olofsson själv.