Tom Kristensson klar för Bergslagsrallyt

MOTORSPORT Tom Kristensson är klar för Bergslagsrallyt. Lördagens SM-tävling blir ett viktigt avstamp inför Svenska rallyt.

Hörbyföraren är precis hemkommen från ett landslagsläger i Åre, innan det redan på onsdag bär av norrut igen.
– Jag är verkligen glad att vi kommer till start i Bergslagsrallyt. Vi har jobbat med att ställa i ordning den Opel Adam R2, som jag tävlade med på hemmaplan förra året.

Tom Kristensson vill komma så väl förberedd som han bara kan till JVM-premiären i februari i Karlstad.
Helgens tävling i Ludvika körs på vinterunderlag, liksom Svenska rallyt i februari.
– Jag ser det här som ett rent test, där jag i första hand inte fokuserar på resultatet.
–Det viktigaste är i stället att komma in i mina vanliga tävlingsrutiner, och hitta den rätta känslan och tempot, menar Kristensson.

Den 27-årige skåningen har bara kört tre vinterrallyn i karriären, det var i Sverigeserien 2015 i Volvo Original Cup. Trots det tycker han inte att det ovana underlaget missgynnar honom.
– Det är klart att det är annorlunda att köra med stora snövallar bredvid vägen, men samtidigt ger underlaget ett jämnare grepp till skillnad mot grus, påpekar Kristensson.
Det kan för övrigt bli hans sista tävling med Opel Adam R2. Bilen ägs av hans mentor Christer ”Krabba” Håkansson, och meningen är att den ska säljas.

Fast i JVM-tävlingarna är det en helt annan bil som gäller. Där kör samtliga deltagare en enhetlig fabriksbil, en framhjulsdriven Ford Fiesta R2 Eco Boost.
I Berslagsrallyt på lördag ställer även den andre svenske föraren i JVM-serien, Dennis Rådström, upp.
Tom Kristenssons co-driver Henrik Appelskog har tidigare stor erfarenhet av att läsa noter i vinterrallyn, och har varit med i Svenska rallyt vid några tillfällen.
– Det skapar förstås en trygghet, han kan alla rutiner och känner till organisationen sedan tidigare, menar Tom Kristensson.
I JVM-klassen, J-WRC, får förarna vara med till och med de har fyllt 29 år. Svenska rallyt körs den 14-17 februari på vägarna i Värmland.

Sportresultat

Sport i dag