62-åring vandaliserade bilar – Hämnd på tidigare svärföräldrarna

Kävlinge När dotterns förhållande med pojkvännen tog slut hämnades den 62-årige Kävlingebon – på svärföräldrarna.
Beväpnad med kniv och hammare vandaliserade han båda deras bilar.

Det hann bara gå några dagar från att dotterns förhållande med pojkvännen tog slut till att hennes pappa utkrävde hämnd.
En morgon i augusti vaknade en kvinna av ett högt skrapljud från gatan. När hon tittade ut såg hon en man rispa en av grannens bilar som stod parkerade på gatan utanför. Sedan tog han fram en kniv och krossade en ruta på bilen.
Kvinnan gick omedelbart ut och konfronterade mannen. När hon frågade den påtagligt berusade mannen, som trots hennes närvaro fortsatte att skrapa bilen med kniven på båda långsidorna, vad han sysslade med blev svaret: ”Detta är en hämnd”.

Kvinnan sprang då upp efter sin mobiltelefon, och rusade sedan efter mannen som då var på väg att lämna platsen. Hon tog bilder på mannen, som hon sedan visade för bilarnas ägare – 62-åringens tidigare svärföräldrar.
När mannen i paret fick se bilderna blev han chockad över vem det var som skadat hans och sambons bilar.

Mannens förnekar att han skadat någon av bilarna. Hammaren hade han hämtat i sin mammas garage, men han nekade till att ha använt den för att skada bilar.
62-åringen döms nu till villkorlig dom och 80 dagsböter på sammanlagt 8 800 kronor för skadegörelse. Han ska också betala vardera 3 000 kronor i skadestånd till sina tidigare svärföräldrar, vilket motsvarar deras självrisk.
Enligt tingsrätten finns inget som talar för annat än att det är mannen som utfört skadegörelsen, även om kvinnan endast såg den ena bilen skadas.

Eftersom bilarna stod nära varandra talar mycket att mannen är skyldig till att ha skadat båda bilarna. Till det ska läggas konflikten kring dotterns brustna förhållande.
Utredningen visar att skadorna på bilarna uppgår till minst 20 000 kronor för varje fordon.

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

Loading ... Loading ...

Webbkryss