Oscar Alsenfelt förlänger sitt kontrakt med Redhawks. Arkivbild

Alsenfelt stannar kvar i Redhawks

Ishockey Målvakten Oscar Alsenfelt, 31, förlänger sitt kontrakt med Redhawks i ytterligare fyra säsonger.

Sedan Alsenfelt återvände till Redhawks har han varit en av SHL:s bästa målvakter och våren 2017 tilldelades han både förbundets och SHL:s eget pris för säsongens bästa målvakt.

– Oscar är en toppmålvakt i Sverige. Dessutom är han en ledare i vårt lag, både på och utanför banan, och en jätteviktigt spelare för oss, som vill vinna och göra det i Malmö Redhawks. Han trivs även väldigt bra här och känner att vi har mycket kvar att uppnå. Jag är övertygad om att han har mer att ge och att han ännu inte nått sin fulla potential, så det ska bli spännande att följa hans fortsatta resa på nära håll, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen inledde han med att gå vinnande ur sina sju första matcher i SHL och han är också en av ligans absolut främsta målvakter när det gäller just vinster. Hela 71,4 procent av de matcher Oscar Alsenfelt spelar slutar med seger. I övrigt så räddar han 91,8 procent av skotten som kommer mot honom och han släpper endast in 2,23 mål per match.

– Jag känner att mina bästa år är de som kommer och jag tror att jag kan bli en bättre målvakt. På så sätt kan jag också hjälpa laget att bli ännu starkare och det jobbas hårt för att vi ska bli just det, för att vara med ännu högre upp och konkurrera, säger Oscar Alsenfelt i ett pressmeddelande.