Många fler än förväntat använde seniorkortet

MALMÖ Malmöbor som fyllt 70 år gjorde 153 000 resor med seniorkortet under december månad.
– Det är långt över alla våra förväntningar, berättar kommunalrådet Andréas Schönström (S) som fått både blommor och tackbrev från nöjda seniorer.

– Jag har aldrig varit med om att ett politiskt beslut gett så mycket positiv respons, konstaterar han. Senast i fredags fick jag blommor av ett par. Vi har fått så många tackbrev och mejl och det känns verkligen roligt.
32 000 Malmöbor omfattas av beslutet att dela ut ett gratis seniorkort till alla som fyllt 70 år. Kortet berättigar till fria resor på bussar och tåg inom Malmö stads gränser på vissa tider på vardagar och hela helgen och på helgdagar.
I december gjorde kortinnehavarna 153 000 resor. När kortet hålls fram i kortläsaren registreras det som en resa.
– Vi hade förväntat oss i snitt 112 000 resor. Att det skulle bli så här många hade vi aldrig trott och det är jätteroligt att seniorkortet blivit en så stor succé, fortsätter Andréas Schönström.
Populäraste busslinjerna är nummer 4 och 8. Linje 4 går mellan Bunkeflostrand och Stora Bernstorp och linje 8 mellan Hyllie och Lindängen.
– Att linjerna har många resenärer är inte så förvånande eftersom de är långa och det bor mycket folk längs med dem. Det visar att folk från Malmös ytterkanter också använt sig av kortet.
– Jag hade förväntat mig att Malmöexpressen, linje 5 skulle ha flera resenärer.Där ska vi göra en analys och försöka hitta en anledning till varför inte linjen haft fler resenärer.
Andréas Schönström har också en uppmaning till alla seniorerna.
– Åk inte bara buss. Mitt önskemål är att seniorerna ska börja åka tåg också och att de inte ska glömma bort den nystartade Malmöpendeln.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Webbkryss