Maskerade personer trängde sig in på SVT

Skåne Maskerade män trängde sig in på SVT Nyheters redaktion i Helsingborg i förra veckan.

Enligt Sveriges Radio, som refererar till en anmälan till Arbetsmiljöverket, ska två personer ha ringt på hos SVT:s redaktion. När man öppnade dörren trängde sig ytterligare sju personer in i lokalen.

”Under samtalet anslöt ytterligare sju maskerade personer och trängde sig in på redaktionen. Gruppen önskade få publicitet i ett enskilt ärende. Vi gjorde bedömningen att det inte var aktuellt för oss. Det blev en obehaglig och hotfull situation. Gruppen uttalade ett hot och lämnade sedan redaktionen”, skriver en chef på SVT i anmälan, uppger sajten Foodmonitor.se som var först att rapportera om händelsen.

Exakt vilken fråga gruppen sökte publicitet kring är oklart.
– Naturligtvis kunde vi inte gå med på deras begäran. Och vi vill fortsatt inte bidra till att saken får större spridning. Det är helt oacceptabelt att personer tar sig in på vår redaktion på detta sätt, säger redaktionschefen Göran Eklund på SVT Nyheter Skånes sajt.

Ingen människa ska ha skadats vid händelsen som är polisanmäld.
– Medarbetarna på redaktionen blev skakade men mår nu efter omständigheterna bra. Vi har gedigna säkerhetsrutiner. I övrigt kommenterar jag inte sådana här säkerhetsfrågor.

Dagens fråga

Har du sett den hyllade tv-serien Chernobyl?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev