Hållplatsen vid Hallingsgatan drogs in förra året och nu har runt 270 personer skrivit på protestlistor.

Vill få tillbaka busshållplats

MALMÖ Omkring 270 personer har skrivit under pro

Busshållplatsen drogs in i samband med tidtabellskiftet förra året. Enligt boende och de som brukade nyttja den har den funnits i mer än 50 år.
Det är resenärer på linje 8 som inte längre kan gå av och på bussen vid Lorensborgsgatan i korsningen med Hallingsgatan.
– Här passerar tusentals bussresenärer dagligen till och från sina arbeten. Hållplatsen är av största vikt för folket här på Lorensborg, konstaterar de som skrivit under protestlistan som bland skickats in till Malmö stad.

I skrivelsen konstateras också att publiken till MFF-matcherna gärna går på och av bussen här. Nu får man istället gå cirka 330 meter till nästa hållplats och det tycker många är för långt.
– Det blir fort mörkt och vid otjänlig väderlek kan vi inte gå med matkassar, rullatorer, käppar och dramatenvagnar i snö, regn och på hala vägbanor.
Många som skrivit under listorna bor på Hallingsgatan.
De påpekar också att det finns ett trafikljus precis vid den indragna hållplatsen. När bussen ändå stannar där menar man att den lika gärna kan stanna vid hållplatsen också.

Skånetrafiken berättar om förändringen på sin webbplats. Fyra hållplatser har tagits bort längs linje 8. Det är hållplatserna Fågelbacken, Hallingsgatan, Bellevuegården och Mellanbäck.
Hållplatserna har legat för tätt tidigare menar Skånetrafiken som hänvisar till att bussarna kommer fram fortare nu när stoppen blir färre.
Det är aldrig mer än 600 meter mellan hållplatserna. Ändringen görs också för att förbereda inför ännu en expressbusslinje i Malmö.

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev