Linda Sundberg bjöd på glädjetårar. Foto: Mikael Rosenqvist

Tårögda glädjescener på Jägersro

TRAV Känslorna svallade över när Jägersro bjöd på V75-tävlingar. Hästskötaren Linda Sundberg selade ut sin ögonsten Dante Boko för sista gången och det blev överlägsen seger.

– Dante Boko är min bästa kompis, sa topphästens följeslagare i Kanal Tolvs direktsändning.
Efter elva år i stall Kolgjini ska hon byta jobb.
Med glädjetårarna rinnande nedför kinderna tog Linda Sundberg emot Dante Boko efter lördagens guldlopp på Jägersro.
Hästskötaren har sett otaliga av sina skötebarn vinna hos Lutfi och Adrian Kolgjini och med Dante Boko har hon fått uppleva mycket. Men nu lider tiden i ett av Sveriges mest framgångsrika travstall mot sitt slut.
– Det är jättejobbigt, jag kan inte prata… Hästarna har gett mig jättemycket. Jag har fått uppleva sjukt mycket mer än vad jag hade väntat mig, sa Linda Sundberg.

I loppet gled Dante Boko till ledningen från spår fem bakom startbilen, och gick undan till överlägsen seger för Adrian Kolgjini.
– Det var blandade känslor över mållinjen. Det var sista gången Linda selade ut hästen i lopp och det här var ett tack för de elva år hon har jobbat hos oss, sa Adrian Kolgjini.
Det var nioårige Dante Bokos 25:e seger i 92:a starten. Med 8,4 miljoner kronor på vinstkontot visar han inga tecken på att gnistan håller på att slockna.
– Den här hästen är gammal men det skiter han fullständigt i och det är Lindas förtjänt till 90 procent. Att en gammal valack är i det här skicket ska bara skötaren ha en stor eloge för, sa Adrian Kolgjini, innan han gav Linda Sundberg en björnkram.
För Linda Sundberg väntar ett jobb på ett rehabiliteringscenter för hästar.

Olle Rols såg kaxig ut utvändigt om ledaren Västerbo Exact i silverdivisionens slutkurva, men den sistnämnde hade krafter kvar och stegade undan till enkel seger, karriärens första i V75.
– Otroligt jäkla skönt! Det har varit tillfälligheter att han inte har vunnit tidigare men nu blev det normal öppning och då är han inte lätt att tas med, sa Johan Svensson, som äger och tränar hästen tillsammans med Roger Persson i Halmstad.
Ledning från start till mål var segerreceptet även för Dolan Spring i bronsdivisionen.

I långloppet blev det favoritseger genom Joakim Lövgrens Sevilla, och i det avslutande klass I-loppet var det dags för Lövgren igen när hans Staro Leonardo spurtade förbi favoriten Harran Boko.
Utdelningen för sju rätt på V75 blev 9 496 kronor. Sex rätt gav 151 kronor och fem rätt 23 kronor.