På Tåbelund går man i täten. Vårdcentralen är den första offentliga vårdcentralen i Skåne som börjar jobba enligt den nya metoden för att möta psykiska ohälsa. Karin Ekelund är verksamhetschef på Tåbelund, Klara Gullstrand är psykolog och Karin Träff Nordström är specialist i Tallmänmedicin. FOTO:Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Psykologen Klara Gullstrand är en av psykologerna som nyanställts på Tåbelund inför att den nya satsningen sjösätts. Som en del av det nya arbetssättet ska även psykologerna vara klädda i vita rockar.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Satsningen på Tåbelund görs för att möta den stigande psykiska ohälsan. Med det nya arbetssättet ska man snabbare och enklare få rätt hjälp som patient.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Läkaren Karin Träff Nordström tror att en stor fördel med det nya arbetssättet är att man kan fånga upp de patienter som mår dåligt men som ännu inte insjuknat i psykisk ohälsa. – Dem hoppas vi framförallt kunna fånga upp tidigt. Får man hjälp tidigt så kanske man inte blir sjuk.

Vårdcentral tar krafttag mot psykisk ohälsa

ESLÖV Det råder pionjäranda på vårdcentralen Tåbelund. Där ska man sjösätta ett nytt arbetssätt för att hjälpa patienter med psykiska besvär.
På andra håll har man sett att det nya arbetssättet lett till nästan en halvering av sjukskrivningar bland patienterna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Har du sett den hyllade tv-serien Chernobyl?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev