Malmö Redhawks Emil Sylvegård jublar under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Rögle BK och IF Malmö Redhawks. Nu stängs han av i tre matcher för en huvudtackling under derbyt. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600

Tre matchers avstängning för derbytackling

Ishockey En huvudtackling i matchen mellan Malmö och Rögle har fått sitt efterspel.
Redhawks Emil Sylvegård stängs av i tre matcher.

Knappt halvvägs in i tredje perioden i derbyt mellan Redhawks och Rögle hämtade Ängelholmslagets Ted Brithén pucken vid sargen, utan att riktigt få kontroll över den. Sekunder senare satte Emil Sylvegård in en tackling som situationsrummet i efterhand anmälde till Disciplinnämnden.

I sitt uttalande till nämnden säger Sylvegård att han försökte hålla ner fart och kraft i tacklingen eftersom han uppfattade att Brithén inte var redo för smällen.

– Jag lyckas med det och sätter tacklingen i bröstet på Röglespelaren som tappar luften av smällen vilket han själv bekräftat i media efter matchen, säger Sylvegård i sin replik.

Men Disciplinnämnden ser situationen som huvudtackling och stänger av Sylvegård i tre matcher, samtidigt som han får böta 10 000 kronor. Därmed missar han mötena med Färjestad, Timrå och Djurgården.

Att tacklingen sker nära sarg är en faktor som man tar med i sitt beslut. Dessutom tar man upp att det handlar om ett återfallsärende då Redhawksspelaren bestraffades av Disciplinnämnden i mars i fjol.

 

Läs mer: