Polisstationerna i Sjöbo (bilden), Skurup och Tomelilla har varit stängda för allmänheten sedan april i fjor. Arkivbild

Stängning ska nu utvärderas

Sjöbo/sydost Polisens kontor i Sjöbo, Skurup och Tomelilla har varit stängda för allmänheten sedan i april i fjor.
Nu ska förändringen utvärderas och polisen besöker orterna nu på måndag för dialog.

Egentligen skulle stationerna vara stängda för allmänheten fram till i höstas, men så ser det fortfarande ut. Det går inte att besöka poliskontoren i Sjöbo, Skurup och Tomelilla, som tidigare haft öppet en förmiddag i veckan.
I stället råder telefontider till kommunpoliserna varje tisdag klockan 8-10 om man vill prata om tryggheten i kommunen, fråga om råd, lämna tips om brottsligheten och prata om grannsamverkan. Den som vill göra en anmälan eller ställa frågor om pågående utredningar får ringa polisens växel på 114 14. Kommunpoliserna nås via växelnumret eller deras direktnummer.

Anledningen till detta var att antalet besökare under en längre tid varit förhållandevis lågt och det har mesta dels handlat om förlustanmälor och råd i olika frågor. Polisen ville därför frigöra kommunpoliserna för att i stället vara tillgängliga för medborgarna på ett annat sätt. Bland annat har åtta medborgardialoger hållits i Skurup, fem i Sjöbo och sex i Tomelilla.

Nu ska förändringen utvärderas och polisen vill ha in synpunkter från både medborgarna och kommunerna.
Det kommer även hållas nya medborgardialoger på orterna på måndag 14 januari. I Skurup blir det på torget klockan 15.30-17.00, i Tomelilla utanför Bo Ohlsson klockan 14.30-16.00 samt på torget klockan 16.30-18.00. I Sjöbo blir det utanför Ica Kvantum klockan 18.00-19.30.

Den som inte har möjlighet att komma kan mejla sina synpunkter till utvardering.receptioner@polisen.se. Brevlådan är öppen till och med söndagen den 27 januari. Det går också att ringa kommunpoliserna på deras telefontider.

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev