Passa Joakim Lövgren på V75

TRAV Joakim Lövgren hade ett kanonår inom travet 2018, och det nya året kunde inte ha börjat bättre. På lördagen sitter han upp bakom ett gäng fina chanser på V75 hemma på Jägersro.

Det var i onsdags som Joakim Lövgrens formstall vann dubbelt på V86 på Åbytravet i Mölndal.
Då körde lärlingen Bernardo Grasso, eftersom chefen var på skidsemester.
Nu är Lövgren hemma igen, och han kan se till att V75-raden inleds med 4–8.
Dessa startnummer har nämligen hans båda nyförvärv Juan (V75-1) och Sevilla (V75-2).

Båda hästarna är med all rätt tungt streckade av spelarkåren. Juan var Skånskans spikförslag i debuten för Lövgren, och han vann då från utvändigt ledaren till 3.10 i vinnarodds.
Nu har möjligheterna till andra raka segern i na regin ökat sedan innerspårets Cobys Olifant strukits. Tyskfödde Juan har tidigare vunnit V75-lopp på Jägersro för sin tidigare tränare.
Fast Veijo Heiskanen-tränade Rawinski (V75-1) i samma lopp kan vara en skräll från springspår med Peter Ingves som körsven.
Sevilla (V75-2) har sett fin ut sedan han kom till Lövgren från Per Nordström.
Senast i V75 i Halmstad kördes hästen försiktigt, men spurtade sylvasst till tredjepriset. Nu väntar åter ett lopp över tre kilometer, både form och passande motstånd talar för att Sevilla rundar fältet till seger från 20 meters tillägg.
Lövgren ska passas med fler hästar under lördagens tävlingar. Staro Leonardo (V75-7) skrällde i Halmstad till 23 gånger insatsen, och han är inte borta ur segerdiskussionen.
Och Dream Of Nature (V75-5) är grundkapabel, även om det blir svårt att komma till från ett bakspår över sprinterdistans på ”spetsbanan” Jägersro.

I samma lopp är Callipygian (V75-5) ett tänkbart segerbud från ledningen. Hästen gjorde en klart godkänd debut i Johan Untersteiners regi, och känslan är att han kommer vara förbättrad efter den välbehövliga genomköraren.
Lördagens clou är förstås Arvid Stjernswärds Minne, ett guldlopp som samlat flera kompetenta travare, inte minst elitloppshästen Takethem (V75-3). Steen Juul har även med Turno Di Azzurra (V75-3), som svarat för flera starka insatser på sistone, och som nu får Solvallas kuskchampion Jorma Kontio i jollen.
Även Dante Boko (V75-3) och Adrian Kolgjini lär se till att göra loppet sevärt.

För att inte tala om Halmstadamerikanen Jerry Riordans duo, nyförvärvet Timone Ek (V75-3) och Shadow Gar (V75-3).
Så här säger Riordan om sina italienska stjärnor:
– Även om Timone Ek inte har tävlat på två månader vill jag gärna tro att han kommer gå ut och slå de här hästarna.
– Shadow Gar har skött förberedelserna inför det här loppet bra. Hon har nog bättre dagsform än Timone Ek men i grunden är han en bättre häst än henne.