Jonna Linnéll. Foto: TT/ARKIV

Linnélls skada stoppar karriären

Handboll H65:s högersexa Jonna Linnéll tvingas avsluta sin handbollskarriär.
Anledningen är den korsbandsskada som hon ådrog sig för ungefär ett år sedan.

Jonna Linnéll har haft stora skadeproblem under de senaste åren med ett svårt armbrott 2015 och en korbandsskada i januari 2018.

Nu skriver H65 Höör på sin hemsida att den tidigare lagkaptenen tagit det svåra beslutet att lägga av med handbollen.

– Jag har genomfört flera fystester och efter samtal med ortoped vi ser det gemensamt som att jag måste sluta med handbollen. Det känns mest rättvist mot kroppen, säger Jonna Linnéll till klubbens hemsida och fortsätter:
– Tyvärr har jag har haft en hel del komplikationer efter senaste operationen, det är menisksskador och broskskador som ställer till det vilket gör det riskabelt att fortsätta utsätta knät för hård belastning. Hoppet fanns kvar i det längsta. Jag tränade med laget i måndags och det var helt underbart att få vara med, göra lite mål och vara ”sig själv” för en stund. Tyvärr fick min kropp sota för det resten av veckan och det fick mig att slutgiltigt acceptera beslutet.

Jonna Linnéll, som började karriären i Tyresö, kom till H65 Höör från LUGI inför säsongen 2011.
– Jonna Linnélls betydelse för H65 Höör har varit enorm. Både på planen och utanför den. Vi har varit med om otroligt mycket tillsammans, främst positiva och fantastiska minnen kring alla resor och matcher. För mig är det nästan som en familjemedlem, säger H65 Höörs sportchef Elisabeth Hansson till hemsidan.

Jonna Linnéll kommer att avtackas före avkast mellan H65 Höör och LUGI i Sporthallen i Höör på lördag.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...