Halt väglag på Österlen

Skåne Halkan har ställt till det på de skånska vägarna under fredagskvällen. Flera olyckor har inträffat, bland annat på Österlen, och räddningstjänsten uppmanar trafikanter att vara försiktiga och släppa fram blåljusenheter.

Strax efter klockan 20 larmades Räddningstjänsten om en singelolycka på väg 480 mellan Fågeltofta och St Olof på Österlen. Här ska en personbil har hamnat i diket. Det är inledningsvis oklart om någon har skadat i händelsen.

En olycka med flera fordon inträffade strax före klockan 20.30. Bland annat ska en lastbil vara inblandad i olyckan som ska ha inträffat på väg 19 mellan Tomelilla och Ystad. Det är i nuläget oklart skadeläge.

Enligt Trafikverket är väg 1561 mellan Benestad och Tomelilla NV avstängd i båda riktningarna fram till klockan 23.15. En lastbil måste bärgas från platsen, vilket innebär stora trafikstörningar vid olycksplatsen.

Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet i trafiken på grund av halka.

 

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev