Arbetarna som bygger ekodukten i höjd med Börringe bygdegård har sedan start vittnat om höga hastigheter förbi byggsträckan på E65. Här ett foto från ett tidigare tillfälle. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv

Polis jagade ikapp fortkörare

BÖRRINGE Polis fick till slut stopp på fortköraren som körde i 146 kilometer i timmen. På platsen, bygget av ekodukten över E65, råder just nu 70 kilometer i timmen.

Det gick minst sagt fort när en 53-årig Malmöbo körde längs E65 och passerade Börringe bygdegård. Här har hastigheten sänkts från 100 till 70 kilometer i timmen längs den sträcka där arbetet med en ekodukt över E65 pågår.

Polisen registrerade på onsdagen strax före klockan tio på kvällen när 53-åringen kom körande i 146 kilometer i timmen då han passerade det hastighetssänkta området. En polispatrull följde efter föraren som de till slut fick stopp på.
Mannens körkort omhändertogs på plats och böter utdelades.

53-åringen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och riskerar åtal samt indraget körkort i minst fem månader.
Entreprenören som under längre tid arbetat med att uppföra ekodukten, en naturbro som byggs för att på ett säkert sätt leda djur i området över motorvägen, har vittnat om respektlösheten från bilister som passerar utan att sänka hastigheten enligt gällande skyltning.

Dagens fråga

Tror du att all mat du köper innehåller rätt råvaror?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev