Arbetarna som bygger ekodukten i höjd med Börringe bygdegård har sedan start vittnat om höga hastigheter förbi byggsträckan på E65. Här ett foto från ett tidigare tillfälle. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv

Polis jagade ikapp fortkörare

BÖRRINGE Polis fick till slut stopp på fortköraren som körde i 146 kilometer i timmen. På platsen, bygget av ekodukten över E65, råder just nu 70 kilometer i timmen.

Det gick minst sagt fort när en 53-årig Malmöbo körde längs E65 och passerade Börringe bygdegård. Här har hastigheten sänkts från 100 till 70 kilometer i timmen längs den sträcka där arbetet med en ekodukt över E65 pågår.

Polisen registrerade på onsdagen strax före klockan tio på kvällen när 53-åringen kom körande i 146 kilometer i timmen då han passerade det hastighetssänkta området. En polispatrull följde efter föraren som de till slut fick stopp på.
Mannens körkort omhändertogs på plats och böter utdelades.

53-åringen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och riskerar åtal samt indraget körkort i minst fem månader.
Entreprenören som under längre tid arbetat med att uppföra ekodukten, en naturbro som byggs för att på ett säkert sätt leda djur i området över motorvägen, har vittnat om respektlösheten från bilister som passerar utan att sänka hastigheten enligt gällande skyltning.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...