– Vi lockar de tyska besökarna till Österlen, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen. Arkivbild

Österlensk mat till tysk mässa

Österlen Matrundan Österlen återvänder med sina läckerheter till Internationale Grüne Woche i Berlin.

I slutet av januari riktas åter matvärldens blickar mot Internationale Grüne Woche i Berlin. Då bjuds mässans besökare på smakprov av allt som Matrundan Österlen och övriga Sverige har att erbjuda inom mat, dryck och jordbruksprodukter som också innefattar tradition och innovation, enligt ett pressmeddelande.
– Vi lockar de tyska besökarna till Österlen med såväl vår mat och vår livsstil, där närheten till naturen och de närproducerade produkterna återspeglas i smakerna, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen med 39 medlemsföretag.

– Vi lockar också med evenemang som Sweden Jazzfestival och Äppelmarknaden i Kivik.
Matmässan väntas få 400 000 besökare och den pågår mellan 18 och 27 januari.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...