Ett flerfamiljshus på Skolallén i Landskrona fick stora skador i samband med en sprängning natten mot torsdagen. Inga personer kom till fysisk skada. Foto: Johan Nilsson/TT

Explosion ödelade företag

LANDSKRONA En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus på Skolallén i Landskrona natten mot torsdagen.
Två företag som fanns i bottenplanet blev totalförstörda och rutor till fastigheter på andra sidan gatan blåstes ut helt.

– Det har varit en mycket kraftig detonation, men vilket ämne det handlar om är för tidigt att säga, säger Åsa Emanuelsson vid polisen i Helsingborg.
Det var strax före två på natten som larmet kom in till polisen och en timme senare anlände det nationella bombskyddet. Platsen spärrades av och direkt påbörjades den tekniska undersökningen.

Under hela natten och dagen hölls förhör, dels med vittne, men även med de personer bor i huset.
Ingen är gripen för dådet och därför vill polisen få in så mycket tips som det bara går.
– Vi har på plats en husbil dit folk kan vända sig om de vill prata med oss. En del kan ha sett vad som skett och de uppgifterna vill vi ta del av. Det kan visa sig mycket viktigt för utredningen, manar Åsa Emanuelsson.
Under torsdagen fortsatte de tekniska undersökningar. De två företagen, en frisörsalong och en restaurang, blev helt utblåsta.

Hyreshusen på andra sidan Skolallén fick också mycket skador med tanke på att ett tiotal fönsterrutor blåstes ut helt i samband med explosionen.
– Det har varit en mycket stark detonation, men lär inte ha något samband med dåd som utförts med bangers de senaste veckorna i Landskrona, förklarar Åsa Emanuelsson.
Turligt nog skakades inga personer i samband med torsdagsnattens sprängning och polisen kan i nuläget inte se någon direkt hotbild mot de två företag eller personer som bor i huset på Skolallén.

– Vi kommer att fortsätta de tekniska undersökningar och se vad resultatet blir. Inga personer är i dagsläget gripna för dådet.
Med tanke kraften i sprängningen rubriceras brottet som allmänfarlig ödeläggelse, men kan i förläggningen utökas till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...